În cazul mâncărurilor a căror preparare durează mai mult, precum supele sau ciorbele, adaugă plantele aromate sau condimentele cu cel puţin o oră înainte de servire. Pentru rezultate mai bune, macină sau toacă (după caz) plantele sau condimentele chiar înainte de a le pune în farfurie.
În cazul felurilor de mâncare care se prepară rapid, adaugă condimentele uscate la începutul preparării. Condimentele şi verdeţurile prospete se adaugă la sfârşitul preparării.
Nu folosi mai mult de trei condimente la un preparat, cu excepţia cazului în care reţeta îţi cere asta. Iată cum trebuie să păstrezi condimentele şi plantele aromate:
Păstrează condimentele în locuri răcoroase, întunecoase şi uscate. Umiditatea şi lumina puternică duc la pierderea aromelor şi la deteriorarea condimentelor.
Foloseşte borcane de mici dimensiuni sau recipiente din plastic care se închid ermetic.
Dacă sunt păstrate adecvat, plantele uscate şi condimentele măcinate îşi păstrează aromele timp de un an.
Condimentele nemăcinate (piper boabe, ienibahar, etc.) se pot păstra între trei şi cinci ani.
Dacă vrei să păstrezi cantităţi mai mari de plante proaspete (leuştean, pătrunjel, mărar, frunze de ţelină, etc), pune-le în congelator, în recipiente perfect izolate.
Nu păstra plantele uscate în apropierea unor surse de umiditate, precum chiuveta, maşina de spălat vase, filtrul de cafea, etc.
Din cauza nivelului ridicat al umidităţii, evită depozitarea plantelor uscate în frigider, potrivit eva.ro.
 
 

 
 

Urmărește-ne pe Google News