Când vine vorba de amenajarea spațiului de lucru, dezideratul tuturor, angajați și angajatori deopotrivă, este același: un loc care să îi inspire și să-i ajute să fie eficienți și productivi. Până la urmă, cu toții ne dorim să venim cu drag la muncă și să ne bucurăm de cele mai bune condiții.

Și da, sunt câteva trucuri prin care spațiul de lucru poate deveni unul foarte primitor, care să îi motiveze nu doar pe angajații firmei tale, ci și pe clienții și partenerii de business. Care sunt acestea? Detaliem în cele ce urmează.

O spațiu de lucru dotat cu toate facilitățile

Candidații, angajații, clienții și furnizorii care intră în contact cu firma ta își formează o primă impresie încă dinainte de a păși efectiv în birou, din interacțiunile pe care le au cu tine, dar și din ceea ce văd în jurul lor atunci când intră în clădire. Tocmai din acest motiv, dezvoltatorii de imobiliare proiectează acum complexe de birouri, care ies din tiparele clasice și oferă facilități inedite, inclusiv piscine, săli de fitness, terenuri de sport și unități de cazare pentru partenerii de afaceri sau colegii veniți în delegație.

Angajatorii se orientează către acestea tocmai pentru că își doresc să atragă cei mai buni oameni în domeniu și să le ofere tot ceea ce au nevoie pentru a fi productivi la birou și pentru a nu simți că munca lor este o corvoadă. De asemenea, contează foarte mult și localizarea acestor complexe, pentru că ar trebui să le ofere angajaților un acces facil la mijloacele de transport în comun, astfel încât ei să se deplaseze cu ușurință prin oraș.

Atunci când sunt îndeplinite cele mai multe dintre aceste condiții, angajații sunt mulțumiți și reușesc să facă performanță la locul de muncă.

Un decor personalizat

Pe lângă asigurarea unui imobil dotat cu cele necesare desfășurării activității, contează foarte mult și designul spațiului, care poate influența semnificativ starea de spirit a angajaților tăi. Acesta este și motivul pentru care mulți angajatori aleg să lucreze cu designeri care aducă o notă personală biroului.

De exemplu, există o întreagă filosofie în spatele alegerii culorilor pentru birou (albastrul stimulează concentrarea și eficiența, galbenul reprezintă creativitatea și optimismul, în timp ce verdele stimulează natura și armonia), iar folosirea corectă a lor vă poate inspira în munca din fiecare zi. Foarte indicată este și crearea așa numitelor headspaces, acele spații în care angajații pot lucra în liniște atunci când au nevoie, dar și a lounge-urilor cu fotolii comode, o alternativă mult mai bună la tradiționalele săli de ședință.

Zile cu activități tematice

Dacă este ceva care inhibă energia și creativitatea angajaților tăi, atunci rutina se numără în mod sigur printre factorii principali. Pentru a preveni efectele acesteia, încearcă să propui și alte activități pe care să le desfășoare angajații tăi la birou.

Pot avea legătură cu munca voastră (sesiuni de training, dezbateri, brainstorminguri gândite sub forma unor jocuri) sau pot fi organizate doar de dragul destinderii și al colaborării în echipă (de exemplu, o dată pe lună, le poți propune o activitate de reciclare selectivă: adunați toate hârtiile și plasticul din birou pentru a le duce la reciclat). Astfel, angajații nu vor mai asocia biroul doar cu un loc în care vin să muncească și să rezolve diverse task-uri, ci și cu un spațiu care le stimulează creativitatea și le oferă șansa de a interacționa și cu alte persoane pasionate de același domeniu ca al lor.

Acestea fiind spuse, nu ne rămâne decât să îți urăm spor la amenajarea celui mai cool spațiu de lucru, un loc în care productivitatea și creativitatea să fie la ele acasă.

Sursa foto: Shutterstock.com

Rezultate Exit poll alegeri prezidențiale 2024 – turul I – cine intră în turul 2. Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale potrivit BEC!
 

Urmărește-ne pe Google News