Programează termostatul astfel încât temperatura să nu depăşească 24 de grade. În acest mod, se poate obţine o reducere cu 7-15% a consumului termic.
Reglează cu atenţie temperatura din fiecare cameră. Temperaturile recomandate sunt în jur de 19-20 de grade în sufragerie, 17-18 în dormitoare şi 22 în baie. Fiecare grad în plus creşte consumul cu 7%.
Nu plasa caloriferele în spatele unui obiect de mobilier şi nu le acoperi cu perdele, draperii sau rufe.
Dacă ai constatat că un calorifer nu se încălzeşte uniform, înseamnă că trebuie să îl cureţi sau să îl aeriseşti.
Chiar dacă ai centrală, dotează-ţi caloriferele cu robinete care permit reglarea temperaturii. Reglând robinetele la o anumită temperatură, vei evita pierderile de căldură şi, implicit, de energie.
Dacă pleci de acasă mai puţin de două zile, fixează centrala la temperatura limită de avarie. Dacă lipseşti mai mult de două zile, fixează caloriferele la o temperatură mai scăzută.

Economii de peste 50%

Specialiştii în echipamente termice afirmă că gigacaloria produsă de o centrală termică are un preţ mediu de 130-140 de lei (inclusiv amortizarea echipamentului, calculată pe o perioadă de opt ani), mult mai mic faţă de gigacaloria RADET, în valoare reală nesubvenţionată de aproximativ 320 de lei. Aceştia susţin că eficienţa cea mai ridicată o au centralele cu condensare, urmate de cele convenţionale, cu tiraj forţat sau cu tiraj natural.

Cum arată buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!
 

Urmărește-ne pe Google News