1. Ține un ochi închis
Sună ciudat. Dar unul dintre efectele acestui truc te va uimi. Încearcă să ții un singur ochi deschis când mergi la baie în timpul nopții. Potrivit specialiștilor, expunerea retinei la lumină intensă ne păcălește creierul că s-a făcut zi și ne împiedică să adormim la loc. Așadar, dacă mergi la baie în timpul nopții, ține un singur ochi deschis ca să poți reajusta rapid nivelul de întuneric și să adormi la loc ca un prunc. Folosește o lumină de veghe în hol și una la baie, ca să-ți iei gândul de la potențiale accidente.
2. Consumă consecvent alimentul acesta
Despre ghimbir ai mai auzit până acum iar dacă nu l-ai încercat, acum e momentul. Vine toamna, vin ploile și vremea rea și nimic nu ne poate pregăti mai bine organismul precum ghimbirul; desigur, noi îți recomandăm să îl consumi săptămânal, fără un scop anume, ca să fii surprins de zecile de beneficii pe care le vei simți. Ghimbirul se găsește astăzi peste tot și e poate cel mai ieftin ingredient care îți antrenează organismul să lupte singur împotriva răcelilor, a gripei, a căderii părului ori a tulburărilor sexuale. Noi am citit dintr-o răsuflare articolul complet de pe livadacuceai.ro despre câte minuni face ceaiul de ghimbir, dacă este introdus permanent în stilul nostru de viață.
3. Rotește-ți capul
Dacă ți-ai sprijinit vreodată întreaga greutate într-o mână pentru o perioadă îndelungată, cunoști, cu siguranță, senzația de amorțire care îți cuprinde membrul care pare, pur și simplu să nu mai răspundă comenzilor creierului. Dr. Oz explică că amorțirea este cauzată de comprimarea nervilor și întreruperea alimentării lor cu oxigen. În loc să-ți arunci, piști sau zgâlțâi mâna ca o înaripată, rotește-ți amplu capul ca și cum ai vrea să ajungi la baza gâtului. Trucul acesta funcționează instant, deoarece nervii de la nivelul gâtului sunt conectați la brațe și palme; ei sunt cauza amorțelii. Șmecheria asta nu va funcționa și în cazul picioarelor amorțite. Pentru ele va trebui să continui cu trezirea degetelor prin dans și țopăială.
4. Deschide gura și… înghite
Niciodată nu scapi cu un singur rând de strănuturi. Când diafragma ta se dilată, aerul pe care îl inspiri și expiri este absorbit de corzile vocale, producând-se astfel sunetul specific sughițului. Sughițul poate fi cauzat și de mâncatul prea rapid, înghițirea unui volum prea mare de aer, schimbări spontane de temperatură în stomac sau chiar de prea mult entuziasm. Dacă ești nefericita victimă a unei serii supărătoare de sughițuri, încearcă să deschizi gura și să înghiți. Continuă să înghiți pentru câteva momente ținând gura deschisă. Asta îți va calma spasmele din diafragmă, făcând sughițurile să dispară de tot.
5. Holbează-te la obiecte și concentrează-te la culorile lor
Oricine experimentează la un punct în viață o cădere nervoasă. Fie că e vorba de vești proaste sau doar de o săptămână foarte stresantă la muncă, o cădere nervoasă se poate întâmpla când o aștepți mai puțin. Dacă simți că-ți tremură obrajii, că ți se înfundă instant nasul și că te podidesc lacrimile, încearcă acest truc simplu. Uită-te în jur și alege-ți niște obiecte la care să te holbezi. Rând pe rând, rostește numele culorilor pe care le poartă obiectele vizate. Concentrându-te pe obiecte, respirația agitată ți se va potoli, la fel și bătăile inimii. Acest truc te va salva de momentul penibil al izbucnirii în lacrimi în public.
6. Trage-te de lobul urechii
Deja aplici trucul cu masarea tâmplelor ca să scapi de o durere de cap, dar nu ți-ai fi imaginat că mai există puncte de presiune la fel de eficiente. Încearcă să te tragi de ureche data viitoare când simți că te paște o durere de cap. Spre deosebire de masarea tâmplelor, a cărei efect este eliberarea tensiunii din zona sprâncenelor, tehnica trasului de lobul urechii face ca osul temporal să se miște suficient cât să pătrundă lichid cefalorahidian proaspăt care curăță și hidratează zona. Efectul este eliberarea tensiunii de la nivelul întregului cap.
Câteodată organismul tău are nevoie să știi lucrurile acestea. Singurul instrument de care ai nevoie e corpul tău și puțină știință. Încearcă trucurile și spune-ne dacă funcționeză.
Sursă foto: Shutterstock.com, Copyright: Image Point Fr