- De regulă, alegătorii votează la secția de votare unde sunt arondați conform domiciliului și care poate fi aflată de pe site-ul registrulelectoral.ro.
Președintele Autorității Electorale Permanente, Constantin Mitulețu-Buică, a explicat pentru Libertatea care este procedura.
Alegătorii pot vota în:
- În localitatea de reședință (unde au viza de flotant)
- pe listele permanente, dacă au depus în prealabil o cerere la primăria respectivă (data-limită a fost 4 septembrie 2020). Vor fi radiați de pe lista permanentă din localitatea de domiciliu
- pe liste suplimentare: alegătorii cu viză de flotant care nu au depus cererea de actualizare în Registrul Electoral pot vota în localitatea de reședință (secundară) pe liste suplimentare. Dacă nu au depus cerere pentru înregistrare în Registrul Electoral cu adresa de reședință, pot vota și în localitatea de domiciliu, unde sunt incluși pe lista permanentă.
2. În localitatea de domiciliu (adresa din cartea de identitate) dacă nu au depus cerere la birourile pentru evidența persoanelor pentru înregistrarea reședinței.
- Notă: Alegătorul respectiv nu mai poate vota și la secția unde este arondat conform domiciliului dacă a votat deja la secția unde are reședința, sau invers. Votul multiplu este infracțiune prevăzută de Codul Penal.
Un alegător care are o nouă adresă de reședință și nu s-a înscris în Registrul Electoral poate vota pe liste suplimentare în circumscripția respectivă (de reședință, adresa din viza de flotant) sau pe liste permanente în circumscripția unde își are domiciliul (adresa din buletin).
- Vezi lista cu toți candidații la alegerile locale 2020 în București
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro