este plat, iar in cel mai rau formeaza impreuna cu coapsele un tot voluminos si lipsit de forma. Iata cum puteti avea un „posterior” demn de admirat. Cel mai adesea, „vinovate” sunt curele de slabit prost tinute. Necazul e ca o data cu surplusul de kilograme se cam topesc si muschii. insa prima si cea mai importanta cauza ramane sedentarismul.
Forma posteriorului este data de muschii fesieri, care sunt trei. Primul, marele fesier, este cel mai mare muschi din tot corpul si deseneaza faimosul contur bombat. Ceilalti doi, fesierul mediu si mic, subliniaza curbele laterale. Acesti trei muschi trebuie lucrati pentru obtinerea formei dorite, insa nu oricum.
Pasul unu: pregatiti terenul. „Daca masa adipoasa care acopera acesti muschi este prea mare, trebuie mai intai sa scapam de ea”, explica Kevin Guibers, instructor sportiv si fizioterapeut. Altfel, muschii se dezvolta, dar tot sub stratul adipos, iar rezultatul este cresterea in volum a feselor, lucru pe care putine femei si-l doresc. Reducerea stratului adipos de pe fese implica, pe de o parte, supravegherea alimentatiei privilegiind proteinele, fibrele si hidratii de carbon (fructe si legume), iar pe de alta parte, practicarea de doua ori pe saptamana a unei activitati de cardio-training (45 de minute jogging, mers rapid sau plimbare cu bicicleta – exercitii de intensitate scazuta, care solicita doar 65% din capacitatea cardiaca).
Pasul doi: masati zilnic. Pe piata exista nenumarate creme pentru modelarea feselor si a coapselor, unele recomandate unui anumit tip de masaj, insa toate trebuie aplicate zilnic.
Pasul trei: apucati-va de sport. Pentru reconstruirea siluetei si lucrarea asidua a muschilor se practica sport. Dar care anume? Pentru ca nu exista activitate fizica in timpul careia sa fie solicitati numai muschii fesieri, trebuie alese disciplinele unde se executa multe extensii sau impingeri inainte ale picioarelor. Practicate regulat, aceste miscari permit muschilor sa se dezvolte. Dansul, gimnastica, mersul pe role sau schiatul asigura curbe mai generoase. O alta solutie e practicarea acasa sau la sala, a unor exercitii specifice. Au mare succes genuflexiunile, fandarile si flotarile, executate in prima faza sub supravegherea unui antrenor.

 
 

Urmărește-ne pe Google News