Însă câteva dintre acestea depăşesc imaginaţia multor consumatori, cât şi curajul acestora de a le încerca din cauza ingredientelor folosite. Site-ul delish.com a realizat o listă cu cele mai dezgustătoare preparate culinare.
A-Ping sau tarantula neagră
În Cambodgia, oamenii se dau în vânt după o specie de tarantulă neagră, cunoscută sub denumirea A-ping. Aceşti păianjeni se servesc cu zahăr, usturoi, ierburi şi sare după ce sunt prăjiţi până când trunchiurile ajung să fie de un roşu închis.
Casu Marzu sau brânză stricată
În Sardinia, se găşeste delicatesa numită casu marzu (n.r. – brânză stricată). Aceasta e făcută din lapte de oaie, iar cei care prepară produsul se folosesc de larve pentru ca brânza să ajungă la un anumit grad de fermentare, să fie moale şi cu un nivel mai ridicat de umiditate.
Pui de şoareci şi şobolani
În unele ţări din Asia, puii abia născuţi de şoareci şi de şobolani sunt mâncaţi întregi, fie prăjiţi până devin crocanţi, fie preparaţi la grătar şi se pot servi cu un sos tradiţional vietnamez, făcut din ghimbir, usturoi, ardei iute, coriandru, sos de peşte şi oţet de orez.
Escamole sau ouă de furnici
Mexicanii se laudă cu escamole, mai exact ouă de furnici negre, numite “caviar de insecte”. Acestea sunt fierte şi adăugate la supe-creme, la sos de roşii sau în guacamole ori tortilla. Cei care au gustat escamole spun că sunt cremoase ca şi brânza cottage, având aromă de unt şi nuci.
Ouă vechi
În China, oamenii acoperă ouă de raţă, găină sau de prepeliţă cu un amestec făcut din argilă, cenuşă, var nestins, sare şi paie, după care le lasă la “macerat” timp de câteva săptămâni sau chiar luni. Gălbenuşurile ajung de un verde închis, iar albuşurile se dezintegrează într-un jeleu transparent, de culoarea chihlimbarului. Aceste ouă vechi sunt servite ca aperitive.

 
 

Urmărește-ne pe Google News