Apa este un mare duşman al telefoanelor mobile. Se poate întâmpla oricui să-şi ude telefonul sau să-l scape chiar acasă, în cadă sau în toaletă. Mai mult, chiar şi câţiva stropi de apă de la ploaie pot să-l facă să nu mai funcţioneze.
- Lăsaţi-l să se usuce, dar numai după ce aţi îndepărtat bateria, cartela şi cardul de memorie şi le-aţi şters.
- Ştergeţi-l. După ce l-aţi demontat cât de mult aţi putut, ştergeţi-l bine cu o cârpă moale şi uscată sau cu un prosop de hârtie. Apoi, lăsaţi-l într-un loc uscat şi răcoros. Dacă e soare, puteţi să-l puneţi să se usuce şi la soare, cu toate componentele alături.
- Folosiţi un aspirator. Puteţi utiliza un aspirator pentru a absorbi umiditatea din telefon, din toate piesele care credeţi că au fost expuse la apă. Dacă nu aveţi un aspirator de umezeală la îndemână, folosiţi un tub cu aer comprimat. În nici un caz nu apelaţi la un uscător de păr, deoarece căldura lui poate fi dăunătoare pentru părţile interioare ale telefonului mobil.
- Orez sau gel de siliciu. Luaţi un castron în care să puneţi orez uscat, aşezaţi telefonul în el şi lăsaţi-l peste noapte. Pentru a evita ca praful de pe cereale să intre în interiorul lui, folosiţi punguţe cu gel de siliciu.
- Aerisirile de la calculator. O altă opţiune e aceea de a ţine telefonul mobil pe aerisirile calculatorului sau ale televizorului. Căldura emisă e cea mai potrivită pentru îndepărtarea umezelii. Însă nu puneţi telefonul peste aceste orificii pentru o perioadă prea lungă de timp, deoarece căldura îi poate deteriora circuitele şi componentele.