Dar această manieră de a cumpăra prezintă şi unele riscuri de securitate dacă nu asiguri câteva condiţii prin care să îţi protejezi parolele şi datele personale.
Cum te protejezi online?
Atenţie la reţelele WiFi!
Reţelele publice wireless nu prezintă siguranţă, aşa că atunci când le foloseşti, ai grijă să ai instalată pe telefon o reţea virtuală privată (VPN).
Evitaţi mailurile cu oferte neobişnuite
În timpul vacanţei de iarnă se primesc, de obicei, emailuri cu oferte înşelătoare, de obicei prea bune ca să fie adevărate, sau cu informări despre probleme cu o comandă sau un cont de cumpărături. Acestea sunt cele mai întâlnite metode prin care infractorii cibernetici încearcă să te facă să accesezi link-uri care nu ar trebui să fure informaţii personale sau să îţi infecteze dispozitivele.
Protejează-ţi conturile mai eficient
De fiecare dată când ţi se oferă ocazia de a-ţi face conturile mai sigure, alege un proces de autentificare în doi paşi sau cu mai multe întrebări.
Foloseşte o parolă mai bună
Îmbunătăţeşte-ţi securitatea prin alegerea unor parole pe care le poţi ţine minte, care sunt greu de ghicit, preferabil cu numere, simboluri şi litere mici şi mari şi care să fie diferite pentru toate conturile pe care le foloseşti.
 

 
 

Urmărește-ne pe Google News