2. A doua zi, se goleşte apa din borcan şi se pune alta proaspătă, cât să acopere boabele. Se leagă din nou borcanul, urmând ca apa să se schimbe din 4 în 4 ore. Când boabele încep să încolţească, se mută vasul la lumină. Boabele neîncolţite se scot şi se aruncă. Celelalte boabe se zdrobesc într-o piuliţă.

3. Conurile de hamei se fierb 5 minute în 1 l apă. Se lasă apoi la răcit. Se poate testa temperatura corectă introducând un deget în decoct. Dacă e suportabilă temperatura, se toarnă lichidul peste Boabele pisate, amestecând încontinuu. Se lasă să se mai răcorească puţin, apoi, se adaugă drojdia. Se lasă la fermentat 7 zile, la temperatura camerei.

4. Se strecoară, se trage în sticle şi se astupă cu dopuri rezistente. Se lasă măcar o lună, înainte de a se consuma.

 
 

Urmărește-ne pe Google News