Deși pot părea surprinzătoare, rezultatele unui studiu recent, realizat de Institutul de Cercetare „Gensler” din Shanghai, China, pot fi stimulative din acest punct de vedere, pentru luarea deciziei. Cercetarea a arătat că doar un angajat din opt și-ar dori să continue să lucreze exclusiv de acasă, iar trei sferturi și-au manifestat dorința de a reveni cât mai curând la birou. De ce? Nevoia de socializare și dificultățile întâmpinate în coordonarea cu ceilalți membrii ai echipei la distanță. Practic, o comunicare mediată de dispozitive digitale nu asigură întotdeauna transmiterea corectă a unui mesaj sau directive, iar colaborarea între oameni poate fi de multe ori scurtcircuitată de aceste mijloace de comunicare, prin raportare la interacțiunea față în față.

Așadar, ești pe cale să iei o decizie cât se poate de inspirată, mai ales dacă o parte semnificativă a angajaților au optat pentru vaccinare, însă pentru a face readaptarea mai ușoară, ai putea ține seama de câteva recomandări.

Confort sporit

Dacă intenționezi ca angajații tăi să se întoarcă înapoi la birou după ce aceștia au lucrat de acasă, trebuie să faci în primul câteva ajustări, astfel încât membrii echipei tale să simtă în siguranță și nu numai.

În primul rând, trebuie să ai disponibilitatea de a face modificări în amenajarea spațiului, astfel încât birourile să fie mai răsfirate. În al doilea rând, investește în bunăstarea angajaților, asigurându-le tot ceea ce au nevoie. De exemplu, comandă din timp cartuse pentru imprimanta, fă o achiziție serioasă pentru consumabile, de la pixuri, hârtie la capsatoare, glosare și mape. Dacă laptopurile curente, mai ales dacă angajații și-au desfășurat întreaga activitate de acasă de pe ele, necesită reparații, reconfigurări și reinstalări de noi programe, nu mai amâna acest proces. 

Nivel de igienizare optim

Oricât de tentant ar fi, încearcă să nu îți chemi toți angajații dintr-odată la birou, ci propune un program flexibil, prin care fiecare membru al echipei să aibă posibilitatea să lucreze măcar o zi sau două de acasă. În acest fel, eviți aglomerația și respecți normele de distanțare socială. Clanțele de la spațiul de birouri, băi, intrare și sălile de conferințe trebuie dezinfectate măcar o dată la câteva ore de către personalul responsabil cu curățenia. De asemenea, este obligatoriu să ai instalate dispensere de dezinfectant și e de preferat să le asiguri gratuit măști de protecție de unică folosință, șervețele umede și săpun. 

Pe lângă aceste consumabile, e binevenită cumpărarea unui sistem de termoscanare, cum ar fi un termometru digital, filtre de schimb pentru sistemele de ventilaţie, eventual un purificator de aer.

Totodată, ca angajator și coordonator de echipă, trebuie să iei în considerare faptul că un book corner, o încăpere dedicată socializării și relaxării ar putea influența semnificativ eficiența angajaților în sens pozitiv. De asemenea, ai putea colabora cu un psiholog care să organizeze workshop-uri interne în cadrul firmei pentru a te asigura că oamenii tăi  gestionează destul de bine anxietățile, problemele de readaptare și că noul stil de muncă nu îi determină să se raporteze negativ la activitatea profesională zilnică. 

Sursă foto: unsplash.com

 
 

Urmărește-ne pe Google News