Începe!
Cel mai important lucru într-un startup este să începi. Nu contează cum, ci doar să îi dai drumul afacerii. Dacă n-o faci, nu se va întâmpla nimic, așa că nu mai amâna momentul lansării pe piață.
Găsește ideea, ocupă-te, în primul rând, de chestiunile administrative. Înregistrează-ți firma, caută un contabil bun, asigură-te că emiți facturi și bonuri fiscale, iar pentru asta caută case de marcat online. Fă-ți un site, asigură-te că ai vizibilitate și fă-te cunoscut oamenilor. Nimic nu stă în calea afacerii tale, în afară de tine, așa că apucă-te de treabă! Cu cât vei amâna mai mult, cu atât entuziasmul tău se va diminua.
Caută produsele pe care le poți vinde
Puțini sunt cei care știu deja ce vor să vândă. Sunt firme care oferă servicii, altele care vând orice. Dacă excelezi într-un domeniu, ocupă-te de el și încearcă să vii cu ceva nou față de ceea ce există deja pe piață. Dacă vrei să te axezi pe vânzarea de produse, dar nu știi exact ce să alegi, atunci vinde orice. N-ai nevoie decât de un spațiu amenajat și o imprimantă de etichete sau de un site bine pus la punct.
Antreprenorii nu sunt întotdeauna inventatori, ci de cele mai multe ori vând produsele făcute de altcineva. Ceea ce trebuie să cauți este să aduci ceva nou și cum să faci pentru a atrage clienții. Poți urma exemplul lui Richard Branson, care a inventat afacerea numită Virgin Airlines, după ce zborul spre Insulele Virgine i-a fost anulat. Nu avea bani pentru un avion privat, dar, cu toate acestea, l-a închiriat. Apoi, a scris pe o plăcuță „Virgin Airlines – 29$” și le-a vândut bilete celorlalți călători care rataseră cursa de linie.
Găsește oamenii potriviți
Când vei începe o afacere, cu siguranță vei avea nevoie de ajutor și de oameni de nădejde, pentru că nu vei putea face totul de unul singur. Va trebui să cauți angajați foarte buni pe care mai apoi să-i fidelizezi. Poți căuta și parteneri de afaceri, oameni care să gândească la fel ca tine și alături de care să demarezi noile proiecte.
Nu te concentra doar asupra banilor. Un produs și un serviciu bun se vor vinde cu siguranță. Caută cele mai bune abordări și axează-te pe promovarea afacerii tale. Să începi repede un startup nu înseamnă să sari etapele. Trebuie să o iei pas cu pas și să îți aplici cunoștințele. Te vei lovi de probleme de tot felul. Important este să le depășești și să mergi mai departe.
Sursa foto: pexels.com