Ca şi în alte cazuri alimentaţia joacă un rol foarte important în albirea părului. Pentru că vitaminele şi mineralele hrănesc părul şi păstrează culoarea şi elasticitatea podoabei capilare, iată ce trebuie să consumi:
–Legume cu funze verzi. Acestea conţin vitamina B, iar scalpul tău are nevoie de B6 şi B12 pentru a produce celule sangvine roşii, care transportă oxigen şi nutrienţi. Culoarea părului depinde şi de hormoni, vitamina B2 jucând un rol important în producerea acestora.
–Somon. Acest peşte reglează producţia de hormoni şi reduce stresul, protejând de radicalii liberi.
–Migdale. Acestea sunt pline de vitamina E şi cupru, care absorb colesterolul rău, dar ajută şi la menţinerea culorii părului.
–Ciocolată. Cuprul este esenţial în producerea melatoninei, de unde părul îşi trage culoarea. De aceea deficienţa de cupru duce la albire prematură. Atât ciocolata, cât şi lintea şi fasolea conţin cupru.
–Căpşuni şi fructe de pădure. Sunt nişte fructe delicioase şi au vitamina C, care ajută la producerea colagenului (substanţă ce se află în foliculii părului) şi luptă cu radicalii liberi care provoacă îmbătrânirea prematură.