1. Mai întâi, trebuie să opreşti laptopul complet, să scoţi cablul de alimentare şi orice USB din el. De asemenea, ar fi recomandat să scoţi şi bateria din spatele laptopului, pentru a reduce riscul scurtcircuitării.
2. Pentru a curăţa tastatura, foloseşte un spray cu aer comprimat, cu care poţi îndepărta praful şi resturile de sub şi dintre taste. Apoi, ai nevoie de o perie micuţă pentru praf cu efect antistatic, pentru a curăţa şi ultimele urme de mizerie.
3. Dacă laptopul tău arată în continuare cam murdar, foloseşte o cârpă din bumbac cu puţină soluţie de curăţare. Atenţie! Ea nu trebuie să fie îmbibată cu lichid, ci doar puţin umedă.
4. Pentru ecran, fie foloseşti un lichid de curăţare pentru LCD-uri şi monitoare, fie îţi faci singur o soluţie. Amestecă părţi egale de apă distilată şi oţet alb şi eşti gata să-ţi faci laptopul ca nou. Nu aplica soluţia direct pe ecran, ci umezeşte uşor o cârpă moale şi foloseşte-o pe aceasta pentru monitor.
5. Întoarce laptopul cu faţa în jos şi caută orificiile de ventilaţie de pe partea laterală. Vezi dacă poţi desface panoul din apropierea acestora, pentru a ajunge la ventilator şi a-l curăţa. E posibil, însă, să nu ai acces direct la acesta şi să fie nevoie să duci laptopul la un specialist. Dacă ai reuşit să ajungi la ventilator, foloseşte aer comprimat din nou pentru a scoate praful din această componentă. Nu folosi decât jeturi de aer scurte, deoarece componentele din interiorul laptopului sunt foarte fragile.
6. Curăţarea porturilor de USB. Foloseşte o cârpă de bumbac (sau beţişoare pentru urechi), însă fără a o mai da cu soluţie de curăţare, de data aceasta. După aceea, finisează cu ajutorul spray-ului cu aer comprimat.
7. Atenţie! Nu folosi niciodată produse de curăţare care conţin amoniac şi şerveţele de hârtie şi nu aplica niciodată lichidul de curăţare direct pe aparat.
Așteptăm întrebări și sugestii la adresa de e-mail tehnologie@libertatea.ro