Câteva dintre cele mai populare afecțiuni pe care le declanșează sunt: alergiile, iritații ale pielii, înroșirea ochilor și crizele de astm, celor mai sensibili.
Prin urmare, este de dorit să dobândim un control cât mai bun asupra factorilor care influențează dezvoltarea să. Sporii de mucegai se răspândesc foarte ușor și sunt imposibil de eliminat în totalitate. Aceștia pătrund în locuința purtați de curenții de aer și se activează doar când găsesc condiții prielnice, în speță o umiditate crescută a aerului.
Mucegaiul poate crește oriunde, nu doar pe perete: pe covor, pe haine, pe hârtie, însă acestea sunt cazuri mai rar întâlnite. Pentru a se activă, sporii au nevoie doar de 24 de ore! Mucegaiul poate distruge treptat obiectele cu care se află în contact. De obicei, mucegaiul nu prospera în locurile foarte bine luminate de Soare și în mediile reci.
Pentru a salva locuința și banii economisiți cu greu asigură o ventilație corespunzătoare camerelor, eventual cumpără și un dezumidificator. Pe parcursul zilei ține geamurile deschise când afară este foarte cald și uscat, și închise atunci când plouă. Dacă te confrunți cu problemă mucegaiului străduiește-te nu doar să o fixezi ci să stabilești deopotrivă principală cauza. Această ar putea fi foarte ușor un defect la nivelul acoperișului sau jgheaburilor deteriorate. Florile de interior sunt frumoase și ne ajută să respirăm un aer mai curăț, însă din păcate sunt vulnerabile la mucegai.
Solul umed din recipiente este un mediu perfect de reproducere pentru mucegai, care se poate răspândi apoi în alte zone ale casei. În loc să elimini plantele din apartament, mai bine ai încerca să adaugi puțin ceai Taheebo în apa când le uzi. Acesta împiedică dezvoltarea mucegaiului în sol și se găsește la magazinele cu produse naturale.
Sursa: incasa.ro