În primul rând când aplicăm pentru o poziţie disponibilă, este bine ca noi să înţelegem dacă poziţia pentru care am dori să lucrăm este ceea ce noi vrem să facem. Este un aspect destul de important fiindcă oferă timp şi resurse atât candidatului cât şi recruiterului. După ce am lămurit acest aspect este important să înţelegem ce înseamnă acea poziţie, ce presupune, care sunt resposabilităţile. Beneficiile au si ele locul lor, dar în zadar ne dorim beneficii dacă nu am înţeles care ne sunt îndatoririle. Un Job Description amănunţit va oferi întotdeauna detalii cheie ale postului. Tocmai aceste descrieri din fişa postului ne vor face din ce în ce mai eligibili.
În toată această logistică intră şi pregătirea unui CV (curriculum vitae – cursul vieţii) care trebuie să fie elaborat, îngrijit, să scoată în evidenţă tot parcursul nostru personal şi profesional. Personal fiindcă vom avea în CV date legate de nume şi prenume, reşedinţă, adresă de email, număr de telefon, abilităţi, pasiuni, date privind permisul de conducere, etc. Din punct de vedere profesional, vom trece date privind studiile, cursuri de specialitate, premii şi distincţii (necesare unor anumite tipuri de joburi cum ar fi domeniul ingineriei si economic), experienţa profesională.
A doua direcţie, pe care o menţionam mai sus, este ţinuta vestimentară. Conform proverbului cu două forme „haina îl face pe om sau omul face haina”, am putea spune că ambele cazuri se aplică. La un interviu este indicat să ne prezentăm îmbrăcaţi adecvat adică să purtăm o tinută fie office, fie o ţinută casual, într-o notă armonioasă. Atenţie, a nu se înţelege haine de firmă sau îmbrăcăminte scumpă ci îmbracăminte cu „gust”.
Un recruiter nu va judecat pe candidat după haine, cât de bine este îmbrăcat sau cu ce haine se îmbracă, ci nota distinctă o oferă chiar candidatul. Măsura cu care acordă atenţie în documentarea privind jobul, modul de a veni îmbrăcat la un interviu, de a comunica şi a-şi arăta motivaţia pentru acea poziţie (pe lângă pregătirea necesară), îi cresc şansele să devină din candidat angajat.
Sursa: ejobs.ro


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.