Bazinul
Trebuie să începi cu un acvariu de dimensiuni mici (aprozimativ 40-50 de litri), în care să poţi ţine aproximativ 10 peştişori. Bazinul îl poţi cumpăra de la magazinele de specialitate, în funcţie de interiorul casei, iar preţurile sunt între 150 şi 600 de lei în funcţie de dimensiune.
Echipamente
Din bazin nu trebuie să-ţi lipsească un încălzitor cu termostat pentru a menţine o temperatură constantă a apei, un filtru de aer pentru a filtra şi oxigena apa şi un neon pentru a asigura iluminatul. Nu uita nici de furtunul subţire pentru golirea apei din acvariu, atunci când o schimbi.
Decor
Pentru ornament foloseşte pietre mai mari sau bucăţi din lemn special pentru acvariu pentru că peştii au nevoie de locuri în care să se ascundă sau pe care să le exploreze. Plantele trebuie să fie naturale, pentru a asigura oxigenarea. Alege-le pe cele mai rezistente şi încearcă să le aşezi astfel încât să maschezi filtrul de aer şi termometrul. Plasează algele în funcţie de mărimea lor. Astfel, plantele mari îşi vor găsi loc în spate, cele mici în faţă, iar tu vei avea o privelişte foarte plăcută, privindu-ţi peştişorii înotând printre ele.
Peştişorii
Înainte de a-ţi alege o specie de peşti este bine să te informezi. Intereseaza-te ce temperatura le trebuie, cât de sensibili sunt sau ce hrană preferă. Dacă vrei mai multe specii, atunci trebuie să vezi dacă acestea pot convieţui.
Peştii pot fi achiziţionaţi de la magazinele specializate, iar preţurile variază de la 10 până la 300 de lei.
Mâncarea
Alternează hrana uscată cu larve sau insecte. Este importantă şi cantitatea. Nu trebuie să îi hrăneşti insuficient, dar nici în exces. De regulă, este bine să le dai să mănânce de două ori pe zi.
Întreţinere
Din două în două săptămâni, este indicat să împrospătezi apa din acvariu. Aceasta nu trebuie schimbată în întregime, o poţi împrospăta golind aproximativ un sfert din cantitate, cu ajutorul furtunului special.