1. Verifică de două ori dacă ai încuiat vehiculul
Maşinile moderne confirmă cu ajutorul unor semnale luminoase că uşile s-au încuiat. Dar de câte ori nu ţi s-a întâmplat să încui maşina fără să verifici acele semnale? Există hoţi care folosesc dispozitive speciale prin care blochează/bruiază semnalul transmis de telecomandă. Astfel, maşina va rămâne descuiată, iar tu vei rămâne, în cel mai bun caz, fără bunurile uitate sau lăsate voluntar în habitaclu. De aceea, specialiştii Libertatea recomandă ca de fiecare dată când încui maşina să urmăreşti şi semnalele luminoase. În plus, nu strică niciodată să verifici şi fizic dacă uşile s-au încuiat.
2. Ai grijă unde parchezi
3. Ascunde lucrurile din habitaclu
Eşti fericit că ai găsit un loc bun de parcare, opreşti motorul şi pleci. GPS-ul este prins de parbriz, portofelul l-ai uitat în suportul pentru pahare, iar haina este aruncată pe bancheta din spate. Aşa arată scenariul perfect pentru un hoţ. Atunci când părăseşti maşina, încearcă pe cât posibil să ascunzi lucrurile din habitaclu sau ia-le cu tine. Nu lăsa nimic, nici măcar jacheta. Chiar dacă ea valorează mai puţin, un hoţ o vede că pe un “ou cu surprize.” Nu se ştie niciodată ce bunuri de valoare ascunzi în buzunarele acesteia.
4. Îmbunătăţeşte securitatea
Multe maşini noi vin cu diverse sisteme de securitate. Dar niciodată nu strică să mai adaugi câteva accesorii. Un sistem de urmărire e extrem de bun. Nu uita nici de camerele de supraveghere. Sistemele nu sunt exagerat de scumpe, iar un ochi vigilent noaptea e spaima infractorilor.
5. Nu părăsi maşina cu motorul pornit
Ai uitat portofelul în casă şi nu vrei să mai opreşti motorul pentru cele două minute în care te duci să-l iei? Atitudinea aceasta ar putea să te coste. Un hoţ nu va sta mult pe gânduri!
Așteptăm întrebări și sugestii la adresa de e-mail auto@libertatea.ro