Grijile si problemele de zi cu zi nu ne dau pace, multi suferim de anumite dezechilibre nervoase, dintre care cel mai frecvent este insomnia.
Cei care se confrunta cu asemenea probleme, pentru a-si ameliora aceste afectiuni ale sistemului nervos trebuie sa-si verifice zilnic „obiceiurile”. Va prezentam cateva sfaturi de care ar trebui sa tineti cont:
1. Renuntati la cafea, alcool, tutun, cacao. Cafeaua se poate inlocui cu un ceai tonic: Vita Gins sau Royal Tonic.
2. Incercati sa mancati grau, sub diverse forme. Graul germinat contine atat vitamine, cat si minerale care va pot restabili echilibrul nervos, ajuta la refacerea intregului organism dupa diverse boli.
3. Mancati cat mai multe cruditati. Daca inainte de culcare luati o cina cat mai usoara sau daca faceti o scurta plimbare, sigur somnul nu va va ocoli. Daca acest lucru nu se intampla, atunci apelati la remediile naturiste
Galama. Acesta este un produs 100% natural, fabricat dupa o reteta originala si are rol sedativ pentru sistemul nervos. Frecventa bolilor cardio-vasculare este in crestere, Galama se utilizeaza cu succes in prevenirea, ameliorarea sau tratarea acestor afectiuni si poate fi folosit in asociere cu tratament medicamentos. Acest produs este un extract hidroalcoolic cu continut de 17% alcool. Persoanele cu boli hepatice, cu interdictie la alcool, epilepticii, copiii, femeile gravide, nu trebuie sa-l foloseasca. Produsul reuneste un numar mare de plante: levantica, ciubotica cucului, paducel, rozmarin, coada racului, musetel, ventrilica, valeriana, coaja de portocala, roinita. Prezentare: sticlute cu 350 ml, administrare: 3 linguri pe zi ca atare sau diluat in diverse ceaiuri. Pentru insomnii se administreaza 2 linguri seara, inainte de culcare. Pret: 100.000 lei.
Fitosedin. Produsul are in compozitie Passiflora, valeriana si roinita. Aceasta formula este foarte buna pentru a putea induce o stare de spirit foarte buna, o stare de liniste. Este binevenita pentru un somn linistitor, in cazuri de hiperexcitabilitate nervoasa. Nu creeaza dependenta. Prezentare: flacon cu 40 de capsule. Pret: 120.000 lei. In cazul tulburarilor majore de somn se iau doar seara la culcare 2 capsule.
Extract din Tei Argintiu. Are in componenta muguri proaspeti de tei argintiu si contine 33% alcool de cereale. Actiunea acestui macerat glicerinic: anxiolitic, hipnotic (actioneaza pe centrul somnului) este sedativ, coleretic, vasodilatator usor, antispasmodic si hipotensor usor. Indicatii: distonie neurovegetativa, cu manifestari de anxietate, insomnia adultului si a copilului cand vrem sa renuntam la somnifere, in stari de emotivitate, tranchilizant in alergii, prurit nervos, tulburari cardiace date de stres, nervozitate, hipertensiune arteriala, colite spastice, dischinezie biliara hipertonica, femeile anxioase sau cu nevroza obsesionala asociata cu frigiditate, tulburari depresive cu anxietate datorita folosirii contraceptivelor. Administrare copii: 10-40 picaturi in putina apa seara. Adulti: 50-70 de picaturi, in putina apa de 2-3 ori pe zi sau 20-40 de picaturi in caz de efect.
Sa nu uitam ca exista pentru liniste si calm, pentru insomnie, si aromoterapia. In candele de aromoterapie se pune ulei de portocale sau lavanda.
Produsele prezentate le puteti gasi in magazinele de produse naturiste din strada Baia de Fier nr. 5 (strada din spatele magazinului Cocorul) si din strada Matei Voievod nr. 135, strada de la intersectia Vatra Luminoasa cu soseaua Mihai Bravu.
Leacuri babesti:
1. O ceasca de lapte indulcit cu miere, baut inghititura cu inghititura, inainte de culcare cu o jumatate de ora;
2. Decoct dintr-o lingurita cu varf de seminte de marar, fierte cinci minute in lapte. Se bea de-a lungul zilei;
3. Mandarine mancate seara, inainte de culcare. Au un continut ridicat de brom care ajuta la instalarea somnului;
4. Se amesteca doua linguri de otet de mere cu putina miere de albine si se serveste seara, inainte de culcare;
5. 10 nuci mancate seara, inainte de culcare, contin acidul elagic, care este un sedativ puternic;
6. Infuzie de conuri de hamei, bauta seara, inainte de culcare (pentru barbati nu se recomanda, pentru ca are actiune marcanta anafrodiziaca);
7. Ceapa – folosita cruda, in salata sau langa diverse mancaruri. Atentie, nu se recomanda celor care nu o pot tolera.

 
 

Urmărește-ne pe Google News