Leacuri babesti

– ulei de dovleac: doua linguri dimineata, doua linguri seara, cu 1/2 de ora inainte de masa;
– 4 linguri de seminte de dovleac, dupa ce s-au curatat de coaja;
– cataplasma pe abdomen cu bitter suedez, dupa ce locul a fost uns in prealabil cu unguent de galbenele;
– bai locale cu usturoi pisat – 100 g usturoi se lasa la infuzat 10 minute in 1.000 de ml de apa. Cand temperatura este suportabila se asaza copilul cu sezutul in aceasta infuzie. Se unge locul in prealabil cu unguent de galbenele.
– cura cu seminte de lamaie: 1-2 lingurite de seminte de lamaie zdrobite si amestecate cu miere, timp de 10 zile pe stomacul gol. 1/2 de ora dupa administrare nu se mananca si nu se bea.
– administrarea a 20 ml de ulei de masline pe stomacul gol;
– patrunjelul este eficient impotriva oxiurilor. Nu se fierbe, pentru a nu-si pierde din proprietati.

Sfatul medicului

Dr. Natalia Ionescu, medic specialist boli interne si colaborator al revistei Farmacia Ta Magazin, ne sfatuieste cum sa ne ferim de viermii intestinali.
In afara unei spalari abudente sub jet de apa, legumele si fructele trebuie cufundate putin in apa fierbinte sau chiar clocotita. Apa fierbinte la 70 grade Celsius omoara ouale de limbrici in cateva secunde, la 60 grade Celsius in cinci minute si la 50-55 grade Celsius in 5-10 minute.
In ceea ce priveste tratamentul, care este bine sa fie efectuat sub controlul medicului, va semnalam cateva medicamente cu eficacitate de 80-100% si anume:
– derivati de Piperazina (Nematocton) – medicament practic lipsit de toxicitate pentru om. Cure de sapte zile, in trei prize zilnice, inainte de mese, a 50-750 mg/zi la copii sub 2 ani, 750 mg/zi la 2-4 ani, 1,5 g/zi la varste intre 5-12 ani si 2 g/zi la copii peste 12 ani si la adulti.
– Pyratel (Pamoat, Helmitox) – paralizeaza musculatura parazitilor in forme mature si imature – 19 mg/kg corp intr-o singura doza la adult sau copil;
– Levamisol (Decaris) – antihelmitic de electie in ascaridioza – in doze de 3 mg/kg la copil si 150 mg la adult – intr-o singura doza.
Toate aceste medicamente nu necesita purgative. Intrucat au si unele contraindicatii, va sfatuim sa consultati si medicul inainte de a va administra tratamentul.

 
 

Urmărește-ne pe Google News