Rezultate Evaluarea Națională 2017. Află primul notele afișate
Rezultatele la Evaluarea Naţională 2017 sunt afişate luni, 26 iunie, la centrele unde au susţinut examenele sau online, pe site-ul evaluare.edu.ro. Notele vor fi afişate până la ora 16:00, iar după afişarea notelor la Evaluarea Naţională 2017, elevii au la dispoziţie patru ore, adică până la ora 20:00, pentru a depune contestaţii. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi afişate pe 30 iunie.
REZULTATE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017. Cum se depune contestaţie pentru nota la Evaluarea Naţională 2017
Pentru a depune contestaţie pentru nota la Evaluarea Naţională, elevii trebuie să completeze o cerere adresată preşedintelui comisiei de contestaţii în care vor cere reexaminarea lucrării.
Candidatul major şi părinţii/reprezentanţii legali ai candidatului minor pot solicita comisiei judeţene/a municipiului Bucureşti de organizare a evaluării naţionale să vadă lucrarea/lucrările proprie/proprii a/ale propriului copil numai după afişarea rezultatelor finale după contestaţii. La vizualizarea lucrării/lucrărilor, candidatul minor trebuie să fie însoţit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.
În procesul de evaluare iniţială a lucrărilor scrise şi de rezolvare a contestaţiilor, în cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, notele obţinute se trec, pe fiecare lucrare în parte, cu cerneală roşie, de către profesorii evaluatori, după ce este verificată concordanţa cu borderourile individuale, şi se semnează de aceştia. Nota finală se trece pe lucrare, în prezenţa profesorilor evaluatori, de către preşedintele comisiei. Preşedintele comisiei calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire şi semnează.
În cazul în care diferenţa între notele acordate de cei doi evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alţi doi profesori evaluatori numiţi de preşedintele comisiei. Nota rezultată în urma reevaluării este nota care se trece pe lucrare şi reprezintă nota finală. Sub notă semnează cei patru evaluatori şi preşedintele comisiei. Numărul pachetului şi numărul de ordine al lucrărilor care necesită a treia evaluare sunt consemnate într-un proces-verbal, semnat de cei amintiţi anterior.
După încheierea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial. În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1 punct, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii numeşte o a treia comisie formată din alţi doi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii. Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota finală a comisiei de contestaţii.
Nota definitivă, acordată în conformitate cu procedura menţionată nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.
REZULTATE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017. Reguli noi la contestaţii
Anul acesta, se modifică regulile pentru contestaţii la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017, dar şi pentru BACALAUREAT 2017. Se elimină regula diferenţei de 50 de sutimi, astfel că nota va fi modificată şi dacă între nota iniţială şi cea după contestaţie este o diferenţă mai mică de 50 de sutimi.
Rezultate Evaluarea Naţională 2017 în fiecare judeţ
Rezultate Evaluarea Națională Alba
Rezultate Evaluarea Națională Arad
Rezultate Evaluarea Națională Argeș
Rezultate Evaluarea Națională Bacău
Rezultate Evaluarea Națională Bihor
Rezultate Evaluarea Națională Bistrița-Năsăud
Rezultate Evaluarea Națională Botoșani
Rezultate Evaluarea Națională Brașov
Rezultate Evaluarea Națională Brăila
Rezultate Evaluarea Națională București
Rezultate Evaluarea Națională Caraș-Severin
Rezultate Evaluarea Națională Călărași
Rezultate Evaluarea Națională Cluj
Rezultate Evaluarea Națională Constanța
Rezultate Evaluarea Națională Covasna
Rezultate Evaluarea Națională Dolj
Rezultate Evaluarea Națională Galați
Rezultate Evaluarea Națională Giurgiu
Rezultate Evaluarea Națională Gorj
Rezultate Evaluarea Națională Harghita
Rezultate Evaluarea Națională Hunedoara
Rezultate Evaluarea Națională Ialomița
Rezultate Evaluarea Națională Iași
Rezultate Evaluarea Națională Ilfov
Rezultate Evaluarea Națională Maramureș
Rezultate Evaluarea Națională Mehedinți
Rezultate Evaluarea Națională Mureș
Rezultate Evaluarea Națională Neamț
Rezultate Evaluarea Națională Olt
Rezultate Evaluarea Națională Prahova
Rezultate Evaluarea Națională Satu Mare
Rezultate Evaluarea Națională Sălaj
Rezultate Evaluarea Națională Sibiu
Rezultate Evaluarea Națională Suceava
Rezultate Evaluarea Națională Teleorman
Rezultate Evaluarea Națională Timiș
Rezultate Evaluarea Națională Tulcea
Rezultate Evaluarea Națională Vaslui
Rezultate Evaluarea Națională Vâlcea
Rezultate Evaluarea Națională Vrancea
Rezultate Evaluarea Națională 2017. Ce rezultate s-au obținut în 2016
La Evaluarea Națională 2016, 75% dintre candidați au obţinut medii peste 5. Un număr de 241 de candidaţi au obţinut media generală 10 (cei mai mulţi, în judeţul Iaşi – 23).
Rezultate Evaluarea Națională 2017. Ce rezultate s-au obținut la simulare
La simularea Evaluării Naționale 2017, 81.262 de elevi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, ceea ce reprezintă 51,47% dintre elevii prezenți, procent net superior celui înregistrat anul trecut (30,58%.)
Pe tranşe de medii, s-a înregistrat următoarea situaţie statistică: 21.890 de medii între 5 şi 5,99, 20.352 de medii între 6 şi 6,99, 17.452 de medii între 7 şi 7,99, 14.982 de medii între 8 şi 8,99, 6.572 de medii între 9 şi 9,99, respectiv 14 medii de 10. Procente semnificative (peste 60%) ale mediilor mai mari sau egale cu 5 s-au consemnat în județele Brăila (60,9%), Cluj (62,5%) și în Capitală (69,8%).
În ceea ce priveşte disciplinele de examen, procentul notelor mai mari sau egale cu 5 a fost de 65,8% la Limba şi literatura română (în creștere față de anul trecut – 60,54%), respectiv de 40% la Matematică (de asemenea, peste cel din 2016, când s-a situat la 32,60%). La proba de Limba şi literatura maternă, 75,2% din elevii prezenți au primit note peste 5 (procent în ușoară scădere comparativ cu anul anterior – 76,69%).
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro