Un clip publicat pe internet și filmat într-o fabrică de cosmetice arată care este procesul prin care trec ingredientele din rujuri pentru a ajunge la forma finală, din magazine.

Ce conțin rujurile

Un singur ruj poate conține zeci de ingrediente separate, iar amestecurile exacte sunt de obicei ținute secrete. De obicei, ingredientele sunt clasificate în câteva categorii: ceară, uleiuri și grăsimi, emolienți și pigmenți, potrivit financiarul.ro. Tipurile diferite de ceară folosite în rujuri includ ceara de albine, parafina și ceara carnauba. Ceara stabilizează batonul de ruj și permite modelarea sa.

De asemenea, în producerea rujului există și tipuri diferite de uleiuri, inclusiv ulei lanolină, ulei de ricină, ulei de măsline și unt de cacao (aici apare și creierul de vacă, din care se poate extrage o grăsime ieftină). Uleiurile și grăsimile oferă rujului textura potrivită: suficient de moale pentru a putea fi aplicat pe buze, dar  destul de ferm încât să nu se topească.

Substanțele emoliente fac rujul să fie mai hidratant pentru buzele tale și acestea ar putea include vitamina E și aloe vera.

Totuși, lucrul care face diferența în minte consumatorului este pigmentul. Culoarea rujului se poate datora unei combinații de ingrediente de origine vegetală, animală, minerală sau sintetică.

Gândacii reprezintă sursa culorii, etichetată de multe ori sub numele de carmină sau drept extract roșu de coșenilă. Insectele coșenile sunt omorâte cu ajutorul aburilor, apoi sunt uscate, pulverizate și procesate pentru a crea un colorant luminos care nu este toxic și nici cancerigen, spre deosebire de alte substanțe roșii de colorare utilizate în trecut. Rujurile pot conține și conservanți, cum ar fi alcoolul sau produse de protecție solară și parfum.

 
 

Urmărește-ne pe Google News