El transmis locuitorilor să își facă provizii de mâncare, medicamente și apă pentru următoarele șapte zile.
„Este posibil să dureze mai multe zile și să se deplaseze încet de-a lungul întregului stat. Acest lucru creează în mod evident mai multe probleme”, a declarat DeSantis.
Guvernatorul a mobilizat 2.500 de trupe ale Gărzii Naționale și alte 1.500 sunt în așteptare.
Locuitorii orașelor din Florida au făcut coadă la magazine pentru a cumpăra provizii, medicamente și combustibil.
Oamenilor li s-a cerut să-și ia animalele de companie cu ei în caz de evacuare, iar pe rețelele de socializare se distribuie numele hotelurilor care acceptă animale de companie.
Nu doar Florida stă în calea lui Dorian. Premierul din Bahamas, Hubert Minnis, le-a transmis locuitorilor arhipelagului să evacueze și să nu încerce să țină piept furtunii.
„Nu vă riscați inutil viața voastră și pe a celor dragi. Vă rog, nu fiți nechibzuiți și nu încercați să țineți piept acestui uragan”, a transmis acesta, potrivit CNN.
El le-a spus locuitorilor că trebuie să evacueze, deoarece nu se poate cere echipajelor de urgență să își pună viața în pericol pentru a-i salva.
„Dați-mi voi să fiu foarte direct: cei care refuză evacuarea se pun într-un pericol mare deoarece acesta este un uragan foarte puternic și poate pune în pericol viețile”.
Dorian – care este în prezent o furtună de categoria 2 – va ajunge la categoria 4, luni, atunci când se așteaptă să lovească Florida cu vânturi susținute de aproximativ 210 km/h.
Dacă această previziune va fi menținută, Dorian va fi cel mai puternic uragan care va lovi coasta de est a Floridei de la uraganul Andrew din 1992.
Uraganul Andrew – care s-a format la 16 august 1992 și a durat până la 28 august – se credea inițial a fi o furtună de categoria 4, dar a fost reclasificată în 2005 la categoria 5.
Atunci, numărul deceselor a fost de 26 în Florida și 3 în Bahamas.
Uraganul a lovit nord-vestul Bahamasului, Florida și Louisiana și a provocat daune între 25 și 27 de miliarde de dolari.