Preşedintele SUA are în continuare tuse și o voce răguşită, dar starea lui „s-a ameliorat semnificativ în comparaţie cu ieri”, a spus medicul Kevin OConnor.

Joe Biden, aflat în campanie electorală pentru alegerile din noiembrie în statul Nevada, a fost testat pozitiv la COVID, joi, 18 iulie, având simptome uşoare. Preşedintele, care este complet vaccinat, se află într-o perioadă de izolare acasă, în Delaware.

În acest context, Jen OMalley Dillon, şefa de campanie a preşedintelui democrat, a susținut că Biden „este mai hotărât ca niciodată” să continue cursa pentru un nou mandat la Casa Albă. „Joe Biden este în mod categoric persoana cea mai potrivită să-l înfrunte pe Trump”, a spus ea, negând astfel informațiile care circulă inclusiv în mediile diplomatice, potrivit cărora președintele Statelor Unite urmează să renunțe la cursa electorală.

Gafele repetate, inclusiv cea din ultima zi a summitului NATO de la Washington, în care Joe Biden l-a prezentat pe Volodimir Zelenski drept Vladimir Putin, au alimentat teama democraților referitoare la sănătatea sa mintală.

Biden, 81 de ani, a anunțat de mai multe ori că nu va renunța la cursa împotriva lui Trump, 78 de ani, în ciuda îngrijorării democraţilor că va pierde alegerile din 5 noiembrie. Totuși, Biden a admis recent, pentru prima dată, că ar putea să facă acest lucru dacă ar avea o problemă de sănătate. După o zi de la acel interviu, Joe Biden a fost testat pozitiv la coronavirus.

Urmărește-ne pe Google News