La opt luni de la operație, Noland se află la Paris, unde a deschis un campionat mondial de șah-viteză: „Înainte de Neuralink, îmi era greu să joc șah, aveam dureri în tot corpul. Acum pot să stau în pat dacă vreau și să joc ore în șir”.

Bărbatul nu a folosit tehnologia pentru jocurile online. A învățat franceză și japoneză. 

„Sunt sigur că oamenii vor crede că sunt un fel de Matrix și pot încărca lucruri în creierul meu”, a spus Arvaugh. „Dar, într-adevăr, ceea ce a făcut pentru mine este să mă ajute să interacționez mai bine cu computerul pentru a învăța lucruri”, explică Nolan.

Înainte de implantarea cipului, avea nevoie de ajutorul unei alte persoane pentru a apăsa pe play și pentru a întrerupe orice acțiune. Totul s-a schimbat acum, pentru că poate să scrie și să citească, activități pe care le poate opri și relua singur. 

Privind în viitor, el a spus că ar dori să continue studiile: „În principiu, ar trebui să-mi iau diploma și să merg la facultatea de drept. Dar participarea la studiul Neuralink m-a făcut să fiu interesat de neuroștiință”.

Arbaugh și-a pierdut capacitatea de mișcare la 22 de ani, după un accident într-o tabără de vară din Pennsylvania. 

Ca tetraplegic, de fapt tot ce-mi mai rămâne este creierul. Și i-am mulțumit lui Dumnezeu că mi-a lăsat funcția cognitivă.

Și-a petrecut următorii câțiva ani în spitale până când a aplicat pentru procesul Neuralink: „Știam că avantajele vor depăși dezavantajele. Știam că, dacă este posibil, voi ajuta la progresul în acest domeniu”.

Tehnologia funcționează printr-un dispozitiv, de dimensiunea unei monede, care este implantat chirurgical în craniu. Are fire ultrasubțiri care intră în creier, care dezvoltă o interfață creier-calculator (BCI). 

Implantul poate detecta apoi activitatea creierului și o poate trimite către un dispozitiv, cum ar fi un computer, printr-o conexiune Bluetooth. 

Dar la doar o lună după ce implantul a fost introdus în creierul lui Arbaugh, el a observat că tehnologia nu funcționa la fel de bine, deoarece multe dintre fire s-au desprins de implant, ducând la o reducere bruscă a electrozilor care puteau măsura semnalele creierului.

„Într-o zi, oamenii cu paralizie se vor putea mișca. Știu că este posibil”

„Nu a existat niciodată un moment după operație în care toate firele au fost la locul lor. Au început să se miște, practic, imediat după operație”, a spus el. „Așa că a fost destul de greu până s-a remediat totul”, a adăugat el. 

Al doilea pacient Neuralink a primit un cip în august și nu au mai fost probleme cu firele. Și Arbaugh a spus că acum implantul său funcționează din nou foarte bine

Arbaugh este plin de speranță și a spus că crede că într-o zi ar putea lăsa oamenii cu paralizie să se miște. „Știu că este posibil. Cred că se va întâmpla în timpul vieții mele”, a spus el.

Urmărește-ne pe Google News