Noua structura a anului școlar viitor, 2022-2023, este organizată pe cinci module de învățare ce sunt alternate cu cinci vacanțe. Această structură prevede o vacanță „mobilă” cu durata de o săptămână, în luna februarie.
„A fost stabilită poziționarea vacanței mobile din luna februarie în întreg sistemul național de învățământ. Sunt 30 de județe care au decis ca vacanța din luna februarie să fie în ultima săptămână, sunt 10 județe care au decis ca vacanța să fie în cea de-a treia săptămână din februarie, este vorba de județele Argeș, Bihor, Bistrița Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman și Prahova”, a declarat Sorin Cîmpeanu, luni, într-o conferință de presă.
Cele mai multe inspectorate, inclusiv cel din București, au stabilit vacanța mobilă în ultima perioadă disponibilă, 20-24 februarie, în timp ce în săptămâna 6-10 februarie au vacanță doar elevii din județele Ilfov și Suceava.
Inspectoratele școlare au avut la dispoziție până luni, 30 mai 2022, să transmită Ministerului Educației perioada în care este programată vacanța școlară din intervalul 6-26 februarie 2023, potrivit unui document emis de minister la începutul lunii.
Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat la finalul lunii martie o nouă structură a anului școlar 2022-2023. Semestrele vor fi înlocuite cu cinci module de învăţare, iar tezele – cu două evaluări naţionale la începutul şi finalul anului şcolar.
Primul modul din septembrie-octombrie se va încheia cu o vacanţă de toamnă. Al doilea se va derula până la vacanţa de Crăciun, care va avea trei săptămâni. O vacanţă în plus apare şi în luna februarie. Modulele trei şi patru se vor desfăşura până în aprilie, şi ultima secţiune de cursuri, după sărbătorile pascale, va dura până la vacanţa de vară.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro