Femeia este adusă de gărzi în piața publică și obligată să îngenuncheze. Un bărbat mascat îi aplică pedeapsa în timp ce aceasta strânge din pumni și își mușcă din văl de durere. De asemenea, femeia poate fi văzută plângând în agonie, iar după ispășirea pedepsei, aceasta este dusă pe targă către locul în care îi vor fi tratate rănile.

Biciuirea publică este doar una dintre pedepsele aplicate celor care încalcă Legea Sharia în regiunea Banda Aceh, singura provincie din Indonezia unde legea încă se respectă cu strictețe.

Legea Sharia reprezintă sistemul juridic al Islamului, derivând atât din Coran, cât și din hotărârile mai marilor cultului. Funcționează ca un cod pe care toți musulmanii sunt obligați să-l respecte, incluzând reguli pentru plecăciuni, post și donații pentru cei săraci.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Alte fotografii înfățișează alte două persoane, mai precis doi bărbați (unul dintre ei în cârje), care primesc aceeași pedeapsă pentru nerespectarea legii în ceea ce privește sexul în afara căsătoriei.

Legile islamice au fost consolidate după ce provincia a semnat un acord de pace cu guvernul central în 2005. Luna trecută, guvernul local a interzis sărbătorirea Zilei Îndrăgostiților, ba chiar și oferirea de carduri și bomboane de ciocolată, considerând toate aceste acțiuni ca fiind „acte ilegale” în temeiul legii Sharia.

În acest an, în Banda Aceh a fost interzis accesul femeilor în localurile de divertisment după ora 11 noaptea fără a fi însoțite de soți sau membri de sex masculin ai familiei.

Sursă foto: epa.eu.

Urmărește-ne pe Google News