Aroma acestei băuturi este în primul rând rezultatul îmbinării mai multor tipuri de malțuri. Combinarea potrivită a numeroase tipuri de malțuri de calitate creează acel buchet proaspăt și fin pe care ți-l dorești. Spre exemplu, cea mai vândută marcă este whiskey Ballentines, ce reprezintă calitatea a peste 50 de tipuri de malțuri din cele mai importante distilerii ale Scoției, ce oferă o aromă cu puternice note florale și nuanțe discrete de fum și de turbă. Popularitatea sa i-a asigurat un loc în topul celor mai vândute 10 tipuri de whiskey în anii 2016 și 2017, conform clasamentelor worldstopmost.com. Iată cum îți vor îmbunătăți sănătatea câțiva mililitri din acest whiskey, savurați ocazional:

  1. Oferă organismului o valoare nutrițională bogată

În primul rând, whisky-ul are un nivel extrem de scăzut de grăsimi saturate, sodiu, și carbohidrați, așa că îl poți consuma fără să îți faci griji cu privire la efectul pe care îl va avea asupra nivelului de zahăr din sânge. Pentru cei care suferă de diabet, un deget sau două de whisky reprezintă alegerea potrivită.

În ceea ce privește compușii organici, whisky-ul este bogat în acid elagic, care este un antioxidant foarte puternic, responsabil pentru o mare parte din beneficiile pe care le oferă băutura. Acidul elagic este cunoscut pentru proprietatea de a asigura o bună funcționare a organismului, distrugând în același timp substanțe extrem de nocive cum ar fi celulele canceroase.

 

  1. Îmbunătățește sănătatea mentală

Whiskey-ul ajută la sporirea și accelerarea proceselor cognitive, ajutând creierul tău să funcționeze la capacitate mai mare, ceea ce te ajută să ai o memorie mai bună. În plus, numeroase studii susțin că băutura reduce semnificativ riscul instalării unor boli grave precum Alzheimer sau demență. Cu toate că există multă controversă în jurul acestor studii ce propun alcoolul ca metodă de tratament  sau prevenire, nu există nicio îndoială că acidul elagic este extrem de puternic în ceea ce privește lupta împotriva radicalilor liberi din organism. Acești radicali liberi sunt deseori asociați cu întreruperea căilor neuronale și contribuie la declinul lent spre demență. Whiskey-ul poate reduce acest declin mental și poate îmbunătăți calitatea vieții pe măsură ce îmbătrânim. Cheia este din nou consumul moderat. Consumul excesiv de alcool are un efect opus, distrugând celulele nervoase.

 

  1. Combate stresul

 Stresul poate provoca un număr uriaș de probleme de sănătate în corpul uman, dar, din fericire, există remedii pentru a-l ține sub control. Whisky-ul ajută la reducerea anxietății și a stresului, având efecte calmante asupra minții și ajutând corpul să se relaxeze. De asemenea, acesta poate îmbunătăți circulația sanguină în întregul corp, ajutând la o mai bună oxigenare a sângelui.

 

  1. Asigură sănătatea inimii

Whiskey-ul este printre singurele băuturi care aduc o contribuție pozitivă la buna funcționare a inimii, împreună cu vinul și berea neagră. Whiskey-ul reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge, de accident vascular cerebral și de atac de cord. Numeroase studii demonstrează că tăria are un rol major în această privință, iar cei care consumă o cantitate moderată de whiskey reduc riscurile amintite cu 50%. În plus, antioxidanții din această băutură opresc blocarea arterelor din cauza colesterolului ridicat, reglând nivelul acestuia in organism.

 

  1. Este un bun ajutor pentru digestie

Secole întregi, whiskey-ul a fost folosit ca ajutor digestiv, consumat de regulă după o masă copioasă cu preparate greu de digerat. Acesta ajută stomacul să-și facă treaba mai bine, reducând riscul de dureri sau de indigestie după o masă grea. Mai mult, whiskey-ul ajută și la eliminarea senzației de foame, așa că te poate ajuta să consumi porții mai mici, dacă vrei să ai grijă de silueta ta.

Așadar, două, trei degete de whiskey consumate la o săptămână sau două îți pot oferi o stare generală de bine și ajută organismul tău să se mențină sănătos mai mult timp. Ție când îți place să consumi whiskey?

Foto: Shutterstock

 
 

Urmărește-ne pe Google News