Trucuri
- foloseşte ierburi şi condimente la gătit;
- nu bea alcool;
- nu ciuguli între mese;
- evită alimentele prăjite;
- găteşte carnea şi peştele la grătar, vapori sau cuptor;
- stai departe de deserturile tip patiserie sau prăjituri care au cremă;
- mănâncă, în măsura în care poţi, fructe şi legume bio, care nu au chimicale sau hormoni, cu efecte secundare neplăcute asupra siluetei şi sănătăţii;
- bea ceai verde, care este bogat în antioxidanţi, facilitează eliminarea materiilor grase şi uşurează digestia;
- fă sport pentru oxigenarea ţesuturilor, eliminarea toxinelor şi a stresului. Mergi, aleargă, înoată! Fă gimnastică, pilates sau ce îţi place. Important este să te mişti cel puţin 20 de minute pe zi.
Redresează-ţi bugetul
După atâtea zile de vacanţă, petreceri şi cadouri, bugetul s-a subţiat simţitor. Fă puţină economie!
Nu arunca mâncarea care a rămas de la mesele festive. Păstreaz-o în congelator şi serveşte- o, peste câteva zile (sau chiar săptămâni), fie ca atare, fie adăugată la alte preparate, proaspăt gătite.
Adună instalaţiile electrice care au ornat bradul şi casa: cu cât prelungeşti magia Sărbătorilor, cu atât mai ridicată va fi factura la lumină.
Foloseşte transportul în comun: benzina e scumpă şi aţi consumat-o, nu glumă, în timpul vacanţei!
Profită de promoţiile şi gratuităţile oferite de magazine, cinematografe, operatori de telefonie etc.
Nu mai investi în îmbrăcăminte de iarnă – aşteaptă sezonul reducerilor, care începe pe 15 ianuarie.
Alungă oboseala
Îţi recomandăm câteva trucuri care te ajută să te scuturi de oboseala acumulată în zilele trecerii dintre ani:
Respiră corect: trage aerul în piept şi dă-l afară doar pe nas: are efect relaxant asupra sistemului nervos. În schimb, când respiri pe gură, aerul nu este purificat, încălzit şi umidificat (“misiuni” asigurate de mucoasa nazală) şi creierul nu se oxigenează bine. Efect: senzaţia de oboseală.
Masează-ţi talpa: prinde cu o mână laba piciorului, iar cu cealaltă, strânsă pumn, masează circular talpa, folosind articulaţiile degetelor.
Înconjoară-te de culori tonice (în îmbrăcăminte sau în decorarea încăperilor): roşul combate stările de oboseală şi lipsa de energie; portocaliul te face să vezi viaţa… în roz; verdele odihneşte privirea; albastrul reduce anxietatea; violetul stimulează circulaţia sangvină la nivelul creierului.
Foloseşte aromoterapia: pune într-o lampă de aromoterapie 10 picături de ulei de ienupăr (te ajută să te relaxezi) sau 4 picături de ulei de lămâie (seara, ca să te refaci după o zi istovitoare).
Fă o baie aromată: pune o ceaşcă de infuzie de rozmarin în cada cu apă caldă – după baie te vei simţi revigorat(ă) şi plin(ă) de optimism.
Fă o cură cu echinacea sau Gingko biloba: echinacea stimulează şi tonifică organismul, iar Gingko biloba combate depresiile şi alte simptome ale oboselii.