Astfel, conform planurilor care au fost publicate în presa franceză, inginerul Gustave Eiffel a desenat braţul drept al Statuii Libertăţii mai voluminos şi vertical.

Dar sculptorul Auguste Bartholdi a preferat aspectul estetic şi a modificat schiţa în ultimul moment, a informat presa franceză, preluată de news.ro.

Preţioasele documente confirmă ceea ce istoricii bănuiau de mult, fără a fi în măsură să o dovedească până acum: Bartholdi a ignorat planurile concepute de Eiffel pentru braţul drept al statuii.

În timp ce schiţele inginerului descriu un umăr voluminos şi un braţ vertical – ceea ce garanta o mai bună susţinere – Bartholdi a ales în final să facă braţul mai subţire şi înclinat către exterior din motive pur estetice, a mai scris news.ro.

Cum s-a produs descoperirea celor 22 de schiţe originale ale Statuii Libertăţii

În 2018, în timpul unei licitaţii ţinute la Paris, un californian a cumpărat un ansamblu de documente despre care scria că provin din atelierul lui Eiffel.

Catalogul licitaţiei arăta că lotul mai cuprinde schiţe şi alte piese legate de Statuia Libertăţii.

Abia câteva săptămâni mai târziu, la întoarcerea în California, bărbatul a realizat amploarea achiziţiei. În partea de jos a fişierului au fost găsite o mulţime de hârtii bine împăturite.

Iar desenele descoperite au dezvăluit că braţul care ţine ţorţa aprinsă nu a fost creat la început aşa cum este astăzi. 

Statuia Libertății, care are o înălţime de 49 de metri, este un monument situat în portul „Liberty Island” din New York.

Statuia Libertăţii a fost inaugurată în anul 1886, cu scopul de a transmite salutul de bun venit pe pământ american şi este un cadou al Franței făcut SUA cu ocazia aniversării a 110 ani de la câștigarea independenței.

 
 

Urmărește-ne pe Google News