Pentru a vă plăti aceste dări, trebuie să accesaţi www.ghiseul.ro de la un calculator conectat la Internet, să vă înregistraţi pe acest site şi apoi să introduceţi datele facturilor sau amenzilor pe care vreţi să le achitaţi cu cardul bancar. Acest serviciu este posibil datorită unui proiect-pilot iniţiat de Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în 2006 şi dezvoltat în continuare de Agenţia pentru Serviciile Societăţii Informaţionale (ASSI).

La sistem au acces doar persoanele fizice, indiferent de domiciliu, chiar şi dacă stau în străinătate. “Plata se face cu respectarea standardului 3D Secure Code, oferind un nivel ridicat de securitate. Practic, nici o informaţie legată de card nu este transferată sau stocată în calculatoarele instituţiei beneficiare, ele fiind direct introduse în sistemele Visa şi MasterCard”, ne-a declarat Bogdan Cotârlici, specialist PR la ASSI.

Iată care sunt paşii pe care trebuie să îi urmaţi pentru a achita online dările la stat: 1. – accesaţi site-ul www.ghiseul.ro; 2. – autentificaţi-vă sau creaţi-vă un cont nou. Acesta se creează o singură dată şi apoi, de fiecare dată când veţi accesa site-ul, vă autentificaţi cu numele şi parola alese; 3. – la secţiunea “Servicii disponibile”, optaţi pentru serviciul de care aveţi nevoie; 4. – la afişarea formularului de plată, introduceţi datele corespunzătoare serviciului; 5. – completaţi datele din formular şi confirmaţi corectitudinea lor; 6. – în pagina de plată securizată selectaţi metoda de plată, verificaţi informaţiile şi introduceţi datele despre card (orice card de credit sau de debit Visa, MasterCard şi American Express); 7. – aprobaţi plata; 8. – primiţi la adresa dv. de email, dovada de efectuare a plăţii. Vă puteţi accesa în orice moment contul de pe site pentru a vizualiza lista tranzacţiilor efectuate şi puteţi obţine oricând dovada de plată în format electronic (semnată electronic şi recunoscută juridic). Comisionul perceput pentru fiecare astfel de tranzacţie e de 2,5%.

Ce se plăteşte pe www.ghiseul.ro

  • amenzi de circulaţie (pentru început doar cele primite pe raza Bucureştiului şi numai de către conducătorii auto domiciliaţi în Capitală);
  • obligaţiile fiscale reprezentând impozit pe venit, plăţi anticipate cu titlu de impozit, regularizări aferente impozitului pe venit şi obligaţii fiscale pentru următoarele venituri:

– din activităţi comerciale
– din profesii liberale;
– din cedarea folosinţei bunurilor;
– din salarii;
– din transferul titlurilor de valoare;
– din operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract;
– din activităţi agricole;
– din transferul proprietăţii imobiliare din patrimoniul personal;
– din drepturi de proprietate intelectuală.

 
 

Urmărește-ne pe Google News