Caldura care s-a instalat in ultima perioada de timp, nefireasca pentru luna februarie, face ravagii in ce priveste racelile. Va prezentam cateva produse si sfaturi care va vor ajuta sa evitati imbolnavirea.
In primul rand, trebuie sa fiti extrem de atenti, sa nu va lasati pacaliti de caldura, sa fiti destul de bine imbracati, caci racelile pe care le puteti contacta acum pot lasa urme.
Pregatiti-va mai ales in aceasta luna sistemul imunitar. Incepeti sa folositi cat mai multe cruditati, sub forma de salate sau sucuri din legume si fructe. Pentru intarirea sistemului imunitar puteti folosi Super Bio Quinona-Q 10. De asemenea pentru a trece cu bine de aceasta perioada se recomanda folosirea cat mai multor alimente care contin vitamine. Pentru prevenirea racelilor se poate folosi Oscillococcinum sau Tonic 2 care este un extract hidroalcoolic din plante, cu efect stimulator si bactericid. Folositi din plin catina si macesele, sub forma de ceaiuri, siropuri sau fructele ca atare. Este perioada cea mai buna sa renuntam la carne in favoarea proteinelor de origine vegetala: linte, orez, mazare, cartofi, nuci, alune si, in special, cerealele germinate, macinate fin. Incercati sa renuntati la cel mai mare dusman al organismului: tutunul, urmat de consumul de alcool, cafea si incercati sa scapati de dependenta de somnifere. Apelati cu incredere la alimentele „antibiotic”: usturoiul, ceapa, cimbrul. Va puteti prepara singuri in casa sucul de ceapa, astfel: cantitati egale din suc de ceapa (ceapa strivita) si miere de albine. Se omogenizeaza si se foloseste de 5-6 ori pe zi, cate o lingura, din doua in doua ore. Dupa administrarea acestuia nu se mananca si nu se bea nimic cel putin 1/2 de ora. Incercati, macar in aceasta perioada, sa folositi 2-3 l de ceai si sucul de la 4-5 lamai.
In cazul in care ati racit este bine sa incercati, pe cat posibil, sa favorizati transpiratia, fie ca folositi ceaiul de soc, baile fierbinti (atentie cardiacii), vinul rosu fiert cu scortisoara sau cuisoare (persoanele hipertensive trebuie sa fie atente). Persoanele sensibile sau foarte slabe vor consuma zilnic cate 2-3 linguri de polen, laptisor de matca si daca se poate si radacina de ginseng.
Daca din senin va treziti ragusiti, puteti face gargara cu un amestec dintr-o lingurita de miere, o lingurita de tinctura de salvie, o lingurita de tinctura de lavanda. Gargara se face de 5-6 ori pe zi. Alifia camforata sau cu propolis reduce tensiunea musculara si se foloseste seara, inainte de culcare. Produsele prezentate le puteti gasi in magazinele de produse naturiste din str. Baia de Fier nr. 5 (strada din spatele magazinului Cocorul) si din str. Matei Voievod 135.
Sfaturi babesti.
– cataplasma cu cartofi cruzi, rasi (sa aiba si coaja spalata) este foarte buna pentru inflamatiile faringelui si laringelui;
– ceai de coaja de salcie, soc si busuioc, in parti egale. Se beau cca 4 cani pe zi;
– cataplasme cu hrean ras amestecat cu faina de in tinute doar 10 minute;
– flori de fan – 200 g – se face un decoct 2 minute, in 5 l de apa, se lasa la racit si se inmoaie un cearsaf in care se infasoara bolnavul timp de 2 minute. Operatia se repeta de 3-4 ori, cam la 1/2 de ora;
– inhalatii cu ceai de nalba – foarte bune pentru degajarea cailor respiratorii de mucoasele formate ca urmare a inhalarii fumului de tigara. Ideal ar fi daca s-ar adauga si 3-4 picaturi de eucalipt;
– tinctura de hrean – 20 g hrean ras foarte fin se amesteca cu 100 ml de alcool de cereale de 85Þ. Acest amestec se pastreaza intr-o sticla de culoare inchisa, se lasa la macerat 15 zile. In fiecare zi se agita puternic, apoi se filtreaza. Este foarte buna pentru raceli grave si in reumatism cronic si se foloseste numai pentru uz extern;
– cataplasme cu mustar si faina de in, infasurate in tifon, se aplica pe piept si pe spate, maximum 15 minute, usor caldute.
Uleiul de masline, leac pentru raceli.
Uleiul de masline are efecte absolut miraculoase in cazul racelii. Cercetari in domeniu au relevat ca o lingura de ulei de masline cald, in amestec cu 1/4 ligurita praf de usturoi, poate ajuta la eliminarea racelii in cateva ore. Amestecul ajuta in special la desfundarea cailor respiratorii si la calmarea durerilor.
Pentru tratarea parodontozei, afectiune care, conform statisticilor, afecteaza o mare parte a populatiei Romaniei, se maseaza gingiile de 2-3 ori pe zi cu ulei de masline. In cazul cancerului, cercetari recente au aratat ca uleiul de masline combinat cu usturoi poate imbunatati considerabil efectele sedintelor de chimioterapie. (AM Press)