În Banat, până în data de 30 mai, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât în mod caracteristic perioadei, apoi vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel încât va deveni călduroasă spre sfârșitul acestei săptămâni și, cu mici variații, se va menține la fel și în a doua săptămână din interval. Temperaturile maxime vor avea medii de la 24 spre 30 de grade Celsius, iar minimele se vor situa între 10 și 16 grade Celsius. Gradul de instabilitate atmosferică va fi mai ridicat în zilele de 29 și 30 mai și din nou după data de 4 iunie, când se va manifesta pe suprafețe mai extinse.
În Crișana, până în data de 31 mai, valorile termice se vor situa peste cele caracteristice în această perioadă, astfel încât mediile maximelor vor fi între 24 și 26 de grade Celsius, iar ale minimelor – între 10 și 12 grade Celsius. De la sfârșitul acestei săptămâni se va încălzi semnificativ, astfel încât vremea va deveni și se va menține călduroasă, cu maxime în jurul a 28 de grade Celsius și minime de 14… 16 grade Celsius.
Instabilitatea atmosferică se va păstra pe tot parcursul intervalului, însă se va manifesta mai intens și pe suprafețe mai mari în zilele de 29 și 30 mai și foarte probabil în data de 4 iunie.
În Transilvania va ploua în ultimele zile din mai
Vremea va fi normală termic la început, cu maxime de 22… 24 de grade Celsius și minime de 7… 10 grade Celsius, însă din 31 mai valorile termice vor crește treptat, astfel încât vremea va deveni călduroasă, în cea mai mare parte a regiunii, până spre finalul intervalului. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată între 28 și 31 mai și din nou în data de 4 iunie.
În Maramureș, în intervalul 27-30 mai, valorile termice vor varia de la o zi la cealaltă, dar în medie se vor înregistra maxime între 23 și 25 de grade Celsius și minime între 10 și 12 grade Celsius. După data de 31 mai se va încălzi semnificativ, astfel încât temperaturile vor fi peste cele caracteristice perioadei, cu valori mediate regional, diurne între 26 și 28 de grade Celsius și nocturne între 14 și 16 grade Celsius.
Moldova are parte de maxime peste 30 de grade Celsius în prima săptămână de vară
În primele zile din interval, valorile termice se vor situa în jurul normelor caracteristice perioadei, cu medii ale maximelor de 22 de grade Celsius și ale minimelor în jurul a 11 grade Celsius. Din 1 iunie vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel încât va deveni călduroasă în cea mai mare parte a regiunii și se va menține așa, doar cu mici variații, inclusiv în a doua săptămână de prognoză. În medie, regimul termic diurn va fi de 30… 32 de grade Celsius.
Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată între 29 și 31 mai, iar în restul intervalului regimul pluviometric va fi deficitar.
În prima săptămână a intervalului, valorile termice vor crește treptat și în Dobrogea, de la temperaturi maxime de 19… 20 de grade Celsius, până în jurul a 28 de grade Celsius și minime de la 10… 11 grade Celsius, până spre 16 grade Celsius. Până spre finalul intervalului vor mai fi mici variații, însă temperaturile maxime se vor situa în general între 27 și 30 de grade Celsius, caracterizând o vreme caldă pentru acea perioadă la nivelul întregii regiuni, iar cele minime vor fi în jurul a 17 grade Celsius. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată la începutul și spre sfârșitul intervalului.
Temperaturi mari în Muntenia
Tendința generală la nivelul întregii regiuni va fi de încălzire treptată în prima săptămână a intervalului. Astfel, temperaturile maxime vor fi de la 23… 24 de grade Celsius în primele zile din interval, până spre 31… 32 de grade Celsius în data de 2 iunie, iar cele minime vor crește până spre 16 grade Celsius. În următorul interval, până pe data de 9 iunie, vremea se va menține călduroasă, deși vor mai fi mici variații. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată între 28 și 31 mai și din nou în intervalul 6 – 8 iunie.
În Oltenia, în primele zile ale intervalului vor fi mici variații termice și se vor înregistra temperaturi
maxime în jurul a 25 de grade Celsius. Din data de 30 mai se va încălzi treptat și se vor înregistra maxime până spre 31… 32 de grade Celsius. E posibil să plouă între 29 și 31 mai și din nou între 3 și 7 iunie.
Regimul termic nu va avea variații notabile în primele zile de prognoză la munte, dar va înregistra
un proces de creștere din data de 1 iunie, astfel că, spre sfârșitul acestei săptămâni vremea va
fi mai caldă decât în mod caracteristic datei și ulterior se va mai răci doar ușor. Maximele vor fi
în medie de la 12 spre 20 de grade Celsius, iar minimele, între 4 și 12 grade Celsius. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta pe arii mai extinse îndeosebi între 28 mai și 1 iunie.