In concediu ati cheltutit mai mult decat ati prevazut initial, iar acum trebuie sa va descurcati cu puti-nul care a ramas pana la urmatorul salariu? Portofelul este aproape gol si nu stiti cum sa faceti fata cheltuielilor de zi cu zi? Libertatea va prezinta cateva solutii care va pot ajuta sa va reveniti cu banii dupa perioada de concediu.

Desi pare o rezolvare rapida, imprumutul nu este intotdeauna cea mai buna cale. Si asta pentru ca la urmatoarea leafa, cand veti fi nevoiti sa inapoiati sumele imprumutate, veti ramane iar cu o gaura frumusica in buzunare.

Tocmai de aceea, ar fi bine sa cautati alte mijloace de restabilire a bugetului. Iata cateva sfaturi care va pot ajuta sa treceti cu bine peste aceasta perioada, destul de dificila pentru multe persoane.

Nu plecati la magazin fara lista de cumparaturi

– In primul rand, faceti o lista de prioritati si incercati sa nu va abateti de la ea.

– Uitati, cel putin pentru o perioada, de obisnuintele costisitoare. Astfel, renuntati sau, daca nu puteti, macar reduceti consumul de tigari, alcool, cafea.

– Nu cumparati obiecte care nu sunt de stricta necesitate, chiar daca v-ati propus acest lucru cu mult timp inainte de a pleca in concediu. 

– Un plan de cumparaturi impune de fiecare data intocmirea unei liste. Aceasta va va scuti sa aruncati banii pe lucruri inutile, care nu fac altceva decat sa duca la depasirea bugetului. Tocmai de aceea, cand mergeti la cumparaturi treceti pe o lista tot ce aveti nevoie. 

– Nu intrati in supermarket pentru orice maruntis. Paine si lapte, de care aveti nevoie zilnic, puteti cumpara si de la magazinul de langa casa, iar pentru fructe proaspete mergeti direct la negustorii din piata. In acest fel, nu veti fi tentati sa aruncati banii si pe alte produse care “va fac cu ochiul”, dar de care chiar nu aveti nevoie in acel moment.

– Faceti aprovizionarea periodic. O data la cateva zile cumparati carne, peste si legume de sezon, iar o data pe saptamana – branzeturi, conserve, cafea etc. Exista si alimente care pot fi cumparate o data pe luna: zahar, ulei, faina, orez, malai, condimente. Din categoria cumparaturilor lunare fac parte si produsele de intretinere, cum ar fi detergentii si cosmeticele. 

– Nu uitati ca ori de cite ori intrati intr-un supermarket sa cautati promotiile. Puteti avea astfel sansa sa cumparati doua produse la pretul unuia singur.

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News