„Finanțarea pentru ore remediale se va face printr-un sistem similar cu acordarea burselor pentru studenți. Adică, de exemplu, dacă într-o universitate ai 20.000 din care 10.000 sunt beneficiari de bursă și se alocă 201 lei pe student înseamnă că sunt 10 milioane de lei pentru acea universitate. Universitatea este cea care distribuie către întreg grupul de studenți banii pentru burse, la fel școala va distribui către ore remediale”, a explicat ministrul educației, prezent într-o dezbatere organizată de Organizația Salvați Copiii.
Finanțarea se va distribui pe baza unui pachet mediu de 5 ore pe săptămână, a mai explicat ministrul educației.
Orarul orelor remediale va fi decis de fiecare școală
În același timp, orarul pentru aceste ore se va face la nivelul fiecărei școli.
„Programul orar nu ține de Ministerul Educației sau de inspectorat. Programul orar ține de consultarea directă între profesori și elevi și, sigur, cu consultarea părinților. Nu dăm niciun fel de recomandări sau interdicții. Câte o oră în fiecare zi sau două sau sâmbăta. Suntem datori cu această abordare flexibilă”, a declarat Sorin Cîmpeanu.
Oficialul a mai explicat că ore remediale nu vor face doar copiii din medii dezavantajate, care nu au putut participa la ore din cauza conexiunii la internet sau lipsa device-urilor, ci și copiii care nu s-au putut pregăti pentru olimpiade, de pildă, sau care pur și simplu nu s-au putut adapta școlii pe internet.
Pentru elevii de școală generală va fi alocată suma de 144 de milioane de lei pentru finanțarea recuperării materiei, iar pentru liceu vor fi alocați 96 de milioane din cadrul proiectului Rose.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro