Anisie a precizat că declarația a fost introdusă de Ministerul Sănătății și că ea și-ar dori să fie adăugată o sintagmă de tipul ”după cum cunosc” pentru părintele care ar putea greși în evaluarea stării de sănătate a copilului.
”Această declaraţie pe care Ministerul Sănătăţii a pus-o ca parte componentă a documentului respectiv este necesară pentru că şi părintele trebuie să îşi asume, alături de şcoală şi de autorităţile locale, această revenire la cursuri. De fapt acea declaraţie conţine informaţii generale, deci nu trebuie să fie tras la răspundere în vreun fel părintele dacă nu a cunoscut simptomele ….”, a spus Anisie.
Dar cred că la acea declaraţie ar trebui să completăm, cred că ar trebui adăugată o sintagmă ”după cum cunosc” sau ceva de genul acesta, care să asigure şi părintele că există posibilitatea să greşească. Acolo sunt menționate și articole din Codul Penal… Nu putem să spunem că din start părintele este de rea credință și aduce copilul bolnav la școală.
Monica Anisie:
”Cred cu tărie că este momentul să ne asumăm responsabilitatea cu toţii, revenim în spaţiul şcolii, dar şi eu ca părinte trebuie să fiu responsabil şi să nu îmi aduc copilul la şcoală dacă văd că îi este rău, pentru că îi protejez şi pe ceilalţi copii, îmi protejez propria familie şi propriul copil”, a mai afirmat demnitarul.
Cum arată declarația pe propria răspundere care le-ar putea fi cerută elevilor la intrarea în şcoală
Conform proiectului în care sunt cuprinse măsurile de protecție ce se vor adopta în unitățile de învățământ din 14 septembrie, elevii ar putea fi primiți la școală doar cu declaraţie pe proprie răspundere semnată de părinţi.
Ce trebuie să precizeze părinţii în declaraţia pe propria răspundere cu privire la ultimele 14 zile:
- Copilul nu a prezentat simptome specifice unei afecțiuni cu potențial infecțios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree, etc).
- Copilul nu a fost diagnosticat cu COVID-19.
- Copilul nu a venit în contact cu o persoană testată pozitiv pentru această afecțiune.
- Nu voi aduce copilul în colectivitate dacă prezintă simptome specifice unei afecțiuni cu potențial infecțios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree, etc).
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro