La termenul de vineri au mai fost audiaţi alţi cinci martori, foşti parteneri ai firmei de avocatură a lui Dan Şova: Alina Nicoleta Popa, Daniel Mihai Ştefănică, Duţu Florin, Cătălin Enache şi Eduard Constantin. Cel din urmă a întărit declaraţiilei lui Eugen Pop cu privire la amenajarea unui birou pentru Victor Ponta la firma de avocatură a lui Dan Şova.

„Mi-am desfăşurat activitatea la Şova şi Asociaţii ca avocat stagiar în perioada martie 2008 – iunie 2009 în materie penală şi insolvenţă. Am desfăşurat astfel de activităţi şi pentru clientul MFA Mizil, colaborând cu Iacob Bogdan şi Alina Popa. Nu îmi amintesc ca pentru litigiile MFA Mizil vreunul din avocaţii cu care lucram să fi reclamat necesitatea conlucrării cu un avocat din exteriorul societăţii. Ştiam că Victor Ponta e colaborator al societăţii noastre de avocaţi, dar nu ştiam forma juridică în care s-a concretizat acea colaborare. Niciunul din cei care am lucrat cu clientul MFA Mizil nu am solicitat vreo consiliere din partea acestuia. Personal nu l-am văzut pe Victor Ponta la sediul SC Şova şi Asociaţii, dar avea un birou amenajat aici, nu îmi mai aduc aminte în ce încăpere, dacă statea singur sau cu alte persoane”, a declarat Eduard Constantin.

Următorul termen a fost stabilit pentru data de 5 ianuarie 2017, când va fi audiat Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta.

Fostul premier Victor Ponta este judecat, în dosarul Turceni Rovinari, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat. Dan Şova este acuzat în acelaşi dosar de complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, prin Cabinet Individual de Avocat „Victor-Viorel Ponta” a obţinut de la SCA „Şova şi Asociaţii” suma 181.439,98 de lei, pentru activităţi, care însă în realitate nu s-au efectuat. Victor Ponta este primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului său.

Procurorii i-au trimis în judecată şi pe Laurenţiu-Dan Ciurel, director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (CET), acuzat de cinci infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată, şi Laurenţiu-Octavian Graure, la data faptelor director economic al CET, acuzat de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul.

Citește și: Ponta și Șova, audiați în dosarul Turceni-Rovinari

 
 

Urmărește-ne pe Google News