Activiștii pentru drepturile omului au catalogat acest moment drept o „o eroare gravă a justiției” și spun că peste 100 de persoane au fost martore la biciuirea care a avut loc nord-estul statului Terengganu.

Abdul Rahim Sinwan, vicepreședinte al Asociației Avocaților Musulmani, a declarat că femeile, în vârstă de 22 și 32 de ani, au primit fiecare câte șase lovituri cu bețe de trestie ușoară, iar biciuirea a fost efectuată de femeile gardian ale unei închisori.

El a spus că biciuirea nu a fost aspră și că a avut rolul de a le educa pe cele două și a le face să își recunoască păcatele.

„Biciuirea este o formă de tratament crud, inuman și degradant și poate duce la tortură”, a declarat Amnesty International Malaezia într-o declarație. „Oamenii nu ar trebui să trăiască cu teamă pentru că sunt atrați de persoane de același sex. Autoritățile malaeziei trebuie să abroge imediat legile represive, să interzică pedepsele cu tortura și să ratifice Convenția UR împotriva torturii”, se mai arată în comunicat.

Malaezia urmează un sistem de justiție cu două sisteme. Aproape două treimi din cei 31 de milioane de malaezieni sunt musulmani. Aceștia se supun legilor Sharia, care guvernează instanțele islamice în materie de familie, căsătorie și probleme personale.


Citește și: VIDEO/ A început goana după rechizite! Câţi bani cheltuie părinţii pentru noul an şcolar


 

Urmărește-ne pe Google News