Dr. Ken Fujioka, de la Centrul de Cercetare de Nutritie si Metabolism din San Diego, care a condus studiul, spune ca grepul reduce de asemenea riscul aparitiei diabetului. La capatul experimentului la care au luat parte 100 de adulti obezi, s-a descoperit ca cei care au consumat grep la fiecare masa si-au redus nivelul insulinei si glucozei. Cercetatorii sunt de parere ca enzimele din grep afecteaza modul cum organismul prelucreaza zaharurile, reducand sansele ca acestea sa se depuna sub forma de grasime.
„Ani de randul s-a vorbit de dieta cu grep si unii au jurat ca da rezultate. Acum avem informatii care dovedesc ca acest fruct ajuta intr-adevar la slabit. Participantii la studiul nostru si-au pastrat regimul alimentar obisnuit si au facut putin mai multa miscare decat de obicei. Singura schimbare la nivel de regim alimentar a fost consumul de grep si suc de grep”. in anii 70, sute de femei au urmat aceasta dieta, reducand numarul de calorii si consumand cate jumatate de grep la fiecare masa.