Operatorul aerian asigură pentru cei 60 de pasageri reprogramarea pe un zbor din 13 martie şi cazarea la hotel, după ce zborurile cu aeronave Boeing 737 Max 8 şi Boeing 737 Max 9 au fost suspendate în România pe o perioadă nedeterminată, atât în spaţiul aerian naţional, cât şi pe aeroporturi, conform directivelor Agenţiei Europene de Siguranţă a Aviaţiei (EASA), informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).
„Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei (EASA) a emis două directive: o directivă de urgenţă privind navigabilitatea şi o directivă de siguranţă. Prin directiva de urgenţă de navigabilitate a impus suspendarea operaţiunilor de transport aerian comercial ale celor două modele de Boeing 737 (Max 8 şi Max 9) pe teritoriul Uniunii Europene, iar prin directiva de siguranţă au fost interzise zborurile comerciale cu cele două tipuri de aeronave Boeing anterior specificate spre, din şi deasupra spaţiului aerian al Uniunii Europene. Astfel, în România, zborurile cu aeronave Boeing 737 Max 8 şi Boeing 737 Max 9 au fost suspendate, pe o perioadă nedeterminată, începând cu ora 21:00 (ora locală) a zilei de 12 martie 2019, atât în spaţiul aerian naţional, cât şi pe aeroporturi, urmând directivele EASA”, se arată într-un comunicat al CNAB, citat de Agerpres.
Anunțul vine în contextul în care mai multe țări europene au luat deja această decizie de a le interzice accesul în spațiul lor aerian.
Decizia a fost luată după ce duminică dimineața, un Boeing 737 MAX 8, care aparținea Ethiopian Airlines, s-a prăbușit la puțin timp de la decolarea din Addis Abeba. Toți cei 157 de oameni aflați la bord și-au pierdut viața.
Tragedia a avut loc la mai puțin de jumătate de an de când același model de avion Boeing 737 Max 8, aparținând companiei Lion Air din Indonezia, s-a prăbușit în apropiere de Jakarta. În urma accidentului din luna octombrie, toate cele 189 de persoane aflate la bord au murit.
După accidentul aviatic, mai multe companii aeriene au anunțat că suspendă folosirea avioanelor Boeing 737 Max 8.
Modelul Boeing 737 MAX 8, care s-a prăbușit duminică în Etiopia, va intra și în flota companiei naționale Tarom. În iulie 2018, Tarom a semnat anul trecut contractul pentru achiziţia a cinci aeronave 737 MAX 8, unul dintre modelele cel mai bine vândute ale producătorului aerian.
FOTO – Facebook.com
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro