Acest sondaj a fost efectuat pe parcursul a patru zile și s-a încheiat luni. Conform rezultatelor, Donald Trump, care fusese devansat de Kamala Harris cu șase puncte într-un sondaj Reuters/Ipsos din 20-23 septembrie, a fost preferat de electorat în ceea ce privește o serie de chestiuni de ordin economic. 

De asemenea, unii votanți ar putea fi influențați de declarațiile lui Trump privind tendința imigranților de a comite infracțiuni . Aceste declarații ale fostului lider de la Casa Albă au fost respinse de mediul academic și de think tank-uri. 

Marja de eroare a acestui sondaj a fost de circa 3 puncte procentuale. Cei care au răspuns la acest sondaj au plasat economia pe primul loc în topul problemelor cu care se confruntă țara, iar în jur de 44% dintre respondenți au susținut că fostul președinte american este cel mai capabil să găsească soluții la „costul vieții”, față de cei 38% care au preferat-o pe Harris.

Costul vieții, o problemă în SUA

Se pare că 70% din respondenți sunt de părere că viitorul lider de la Casa Albă ar trebui să se preocupe de costul vieții, în timp ce doar o mică parte din aceștia au indicat piața muncii și impozitele.

Fostul președinte american Donald Trump s-a bucurat de mai multă susținere decât vicepreședinta Kamala Harris în aceste domenii. Totuși, electoratul, cu 42% la 35%, au susținut că Harris este cea mai potrivită pentru a diminua diferențele dintre americanii bogați și cei obișnuiți.

Numeroși cetățeni ai SUA sunt preocupați de fenomenul imigrației, care  a atins cel mai ridicat nivel. Circa 53% au susținut declarația potrivit căreia „imigranții care se află ilegal în țară reprezintă un pericol pentru siguranța publică”, față de 41% care nu au fost de aceeași părere.

Într-un sondaj Reuters/Ipsos, efectuat în luna mai a anului în curs, diferența de opinie privind imigrația nu a fost atât de mare, 45% fiind de acord cu declarația, iar 46% nu.

Kamala Harris a condus în sondajele Reuters/Ipsos

Vicepreședinta SUA, Kamala Harris, a condus în cele șase sondaje Reuters/Ipsos,  încă de la intrarea sa în cursa pentru Casa Albă, la sfârșitul lunii iulie. Conform ultimului sondaj, candidata avea un avans de două puncte procentuale (47%).

În ultimul sondaj, 55% dintre respondenți au fost de părere că Harris poate face față provocărilor, în timp ce doar 46% dintre aceștia au spus că Trump ar putea face același lucru.

Ultimul sondaj Reuters/Ipsos a fost realizat online, la nivel național, în rândul a 1.272 de adulți americani, inclusiv 1.076 de alegători înregistrați. Dintre aceștia, 969 au fost considerați ca având cele mai mari șanse de a se prezenta la vot în ziua alegerilor.

Amintim faptul că alegerile prezidențiale din SUA vor avea loc la data de 5 noiembrie.

Urmărește-ne pe Google News