Zborul era deja în desfășurare când pasagerul din spatele lui Auke (22 de ani) și Yael (21 de ani) a început brusc să strige. „Bărbatul a devenit foarte supărat pe personal și a lovit compartimentele pentru bagaje”, a povestit Auke. Echipajul de zbor a încercat să calmeze situația, dar eforturile au avut efectul opus.

Bărbatul comunica în română, o limbă necunoscută pentru Auke și Yael, ceea ce a făcut ca cei doi martori să înțeleagă cu dificultate supărarea lui. Un alt pasager român a încercat să le explice și le-a spus că bărbatul amenința personalul de zbor.

Pe măsură ce tensiunea a crescut, o însoțitoare de zbor l-a informat pe pilot despre situație. Pilotul a emis un avertisment prin difuzor, precizând că dacă bărbatul, un tânăr, nu se liniștește, avionul va fi nevoit să aterizeze.

Situația s-a agravat când stewardesa i-a cerut bărbatului să semneze un formular, considerat a fi un ultim avertisment. Românul a refuzat și s-a înfuriat din nou. Alți pasageri, frustrați de potențiala întârziere, au început să strige la el.

Având în vedere escaladarea situației, stewardesa s-a întors în cabină, iar pilotul a decis să devieze zborul spre Nürnberg. La sosire, trei dube de poliție au întâmpinat avionul pe pistă și l-au arestat pe bărbat.

Restul pasagerilor au rămas la bord în timp ce poliția a luat declarații de la echipajul de zbor. După o întârziere de aproximativ 90 de minute, zborul și-a reluat călătoria către București.

Cei doi martori au și filmat momentul în care bărbatul e coborât din avion, fără să se opună. El și-a luat bagajele și a mers spre scara care fusese instalată pe pistă, arătându-se nedumerit că e dat jos din aeronavă.

Incidentul a avut loc marți. Sursa citată scrie că a solicitat un punct de vedere oficial al Wizz Air, dar nu l-a primit până la publicarea știrii.

Urmărește-ne pe Google News