În aceste condiții, WizzAir a avut luni, 4 mai, trei curse de pe aeroportul din București spre Oslo, Stockholm și Malmo, iar Tarom, două, spre Alesund și Atena.

Wizz mai zboară până la mijlocul lunii, când se așteaptă ridicarea restricțiilor, doar spre Billund și Lisabona. 

Dacă doriți să călătoriți în această perioadă spre oricare din țările spre care sunt zboruri active, trebuie să verificați în prealabil condițiile de acces pe site-ul mae.ro sau pe IATA TRAVEL CENTER.

  • Suedia nu are restricții pentru cetățenii UE.
  • În Danemarca poți intra doar dacă ai rezidență sau muncești acolo.
  • În Grecia e necesară izolarea timp de 14 zile după intrarea în țară.

Wizz a introdus din mai obligativitatea purtării măștii pe avioanele sale, iar Tarom a suspendat serviciul prin care oferea o gustare gratuită. 

Dacă autoritățile române nu vor mai prelungi interdicția zborurilor, din 15 mai s-ar putea reveni la un program mult mai intens pe Otopeni 

Pe site-urile companiilor low-cost Wizz, Ryanair și BlueAir se pot efectua rezervări pentru toate destinațiile spre care zburau înainte de declararea stării de urgență, pentru date din a doua parte a lunii.

Atenție, însă, acest lucru nu garantează că zborurile respective vor fi reluate în totalitate. Mai mult, dacă un zbor va fi efectuat nu înseamnă că accesul în țara de destinație va fi fără vreo restricție pentru orice pasager!

Dacă doriți să cumpărați bilete acum, mai ales pentru zboruri în mai și iunie, trebuie să luați în considerare posibilitatea ca zborul să fie totuși anulat, caz în care legea vă permite recuperarea banilor. 

Experiența a mii de călători europeni cu zborurile anulate în martie și aprilie demonstrează însă că acest lucru se va face cu mare greutate. Un alt risc este ca zborul să se efectueze, dar condițiile țărilor de destinație la data respectivă să nu vă permită accesul, caz în care nu mai puteți recupera nimic. De ce ați cumpăra totuși bilete acum? Pentru că prețurile sunt mult mai scăzute pentru mai și iunie și cresc semnificativ din iulie, când de fapt toată lumea speră că se vor putea face și călătorii considerate neesențiale.

Cum se modifică biletul unui zbor pentru un weekend la Roma

  • Biletele au fost verificate luni pe site-ul celor trei companii. Sunt prețurile de bază fără WizzDiscount sau Blue Benefits, doar cu bagaje de mână incluse, care la Wizz si Ryanair înseamă un rucsăcel, iar la BlueAir un troller de 10 kg.

Urmărește-ne pe Google News