Legea prin care au fost trecute, în mod gratuit, 46 de hectare în zona de nord a Bucureștiului către Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a fost contestată de USR și UDMR.
Curtea Constituțională a amânat pentru 13 ianuarie 2021 decizia privind transferul gratuit al celor 46 de hectare de la Romexpo din proprietatea statului către CCIR, organism care are deja pregătit un proiect imobiliar gigantic, de 2,87 miliarde de euro, pe terenurile în cauză, cu grupul Iulius, patronat de omul de afaceri Iulian Dascălu.
Deputatul Cătălin Drulă a acuzat că aceasta este un „tun imobiliar transpartinic‟, valoarea terenurilor cedate gratuit fiind estimată la 300-400 de milioane de euro.
Transferul terenurilor a fost contestat și de către fondul imobiliar NEPI, care a anunțat că este dispus să participe la o licitație publică privind achiziția terenurilor sau pentru dreptul de dezvoltare imobiliară.
NEPI a făcut plângere către Comisia Europeană, acuzând că legea avantajează grupul Iulius, un competitor din domeniul centrelor comerciale.
Grupul Iulius susține că nu a fost parte a procesului legislativ și spune că va plăti pentru folosirea terenului sume la valoarea de piață.
În cadrul proiectului de la Romexpo, în valoare de 2,87 miliarde de euro, Iulius vizează construirea de spații comerciale și de birouri, locuri de parcare, un parc și un muzeu, în vreme ce pavilionul central ar urma să fie transformat în sală multifuncțională.