UPDATE Ora 13:20 „Plenul Curții Constituționale, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, excepția de neconstituționalitate”, arată CCR într-un comunicat.

Totodată, judecătorii constituționali au constatat că sintagma „izolarea într-o unitate sanitară sau la o locație alternativă atașată unității sanitare” este constituțională „în raport cu criticile formulate”.


Curtea Constituţională va discuta în ședința de astăzi sesizarea Avocatului Poporului referitoare la două articole din Legea carantinării, conform ordinii de zi a ședinței CCR.

Astfel, potrivit punctului 9 al ordinii de zi, judecătorii constituţionali vor analiza “excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor articolului 8 alineatele (3) – (9) cu referire la sintagma «izolarea într-o unitare sanitară sau la o locaţie alternativă ataşată unităţii sanitare» şi ale articolului 19 din Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic”.

Pe 7 august, Avocatul Poporului a depus la CCR o sesizare de neconstituţionalitate care viza legea privind carantina, privind “izolarea într-o unitate sanitară sau la o locaţie alternativă ataşată unităţii sanitare”.

Avocatul Poporului susţinea că măsura internării obligatorii trebuie să fie ultima, după ce toate măsurile au fost epuizate.

Sesizarea depusă de Avocatul Poporului pe 7 august poate fi citită mai jos:

 
 

Urmărește-ne pe Google News