Aceste măsuri vin în contextul acuzațiilor de luare de mită aduse lui Buzatu, fiind stabilit un nou termen de judecată pentru 15 noiembrie, când se va decide dacă dosarul va fi returnat la Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Instanța a admis contestațiile formulate de Ministerul Public, dar a respins cererea lui Buzatu privind incompatibilitatea judecătorului de cameră preliminară de la Tribunalul Vaslui.

Totodată, instanța a declarat nulitatea absolută a declarației martorei Plesca Gabriela și a dispus excluderea probelor obținute prin înregistrări ambientale, stabilind că acestea au fost realizate ilegal.

„În temeiul art. 280 alin.1 si art. 281 alin.1 lit. b indice 1 din Codul de procedură penală, constată nulitatea absolută şi dispune excluderea din probatoriu a declaraţiei martorei Plesca Gabriela”, a precizat instanța.

De asemenea, au fost excluse din probatoriu și procesele verbale referitoare la înregistrările ambientale.

Pe 17 aprilie, Dumitru Buzatu a fost plasat în arest la domiciliu, iar în luna septembrie a anului trecut fusese arestat preventiv.

Ancheta a relevat că acesta a fost prins în flagrant de procurorii anticorupție în timp ce primea 1,25 milioane de lei pentru a favoriza o firmă în obținerea unui contract, banii fiind găsiți în portbagajul mașinii sale după ce a primit mita într-un restaurant.

Urmărește-ne pe Google News