Alexander Adamescu a susţinut în faţa instanţelor britanice că a fost vânat de DNA din motive politice, la comanda fostului premier, Victor Ponta. De asemenea, acesta a spus că nu ar putea să se apere în faţa sistemului corupt de justiţie de la Bucureşti.

În replică, magistraţii Curţii Supreme de la Londra, lordul judecător Holroyde şi judecătorul Garnham, au precizat că „apelantul nu poate, în opinia noastră, să indice niciun argument convingător în sprijinul tezei potrivit căreia nu ar avea parte de un proces echitabil”.

„Există, credem, ceva paradoxal în cazul apelantuluiu: el susține că sistemul judiciar este atât de corupt, iar statul de drept atât de slăbit, încât nu poate avea un proces echitabil; dar pe tot parcursul probatoriului pe care se bazează, există dovezi clare ale progreselor privind reformele și sprijinul justiţiei pentru statul de drept”, arată magistraţii Curţii Supreme de la Londra, lordul judecător Holroyde şi judecătorul Garnham, în motivarea respingerii apelului lui Alexander Adamescu.

Lordul judecător şi judecătorul Înaltei Curţi de la Londra au arătat şi că sistemul penitenciar din România nu încalcă drepturile sau nu pune în pericol sănătatea apelantului Alexander Adamescu.

Alexander Adamescu este acuzat că a mituit judecători de la Tribunalul Bucureşti

Alexander Adamescu a fost arestat la Londra, la începutul lui 2018, după ce ar fi pus pe masa instanţei britanice un raport fals al Administraţiei Penitenciarelor despre condiţiile grele din închisorile româneşti.

Alexander Adamescu este acuzat că, împreună cu tatăl său, Dan Adamescu (între timp, condamnat şi decedat), ar fi mituit judecători de la Tribunalul Bucureşti ca să favorizeze companiile familiei în cadrul unor proceduri de insolvenţă.

Pe 26 mai 2016, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv arestarea preventivă în lipsă a lui Alexander Adamescu, în dosarul în care este acuzat de dare de mită.

Între timp, CEDO a respins în unanimitate ca inadmisibilă plângerea lui Adamescu jr. împotriva mandatului de arestare în lipsă emis pentru dare de mită la cererea DNA.

 
 

Urmărește-ne pe Google News