UPDATE ora 12:15 În urma cutremurului, nu a fost semnalate pagube materiale sau victime, a transmis ISU Gorj.

„Cutremurul s-a simţit şi în municipiul Târgu Jiu, însă, din fericire, dispeceratul ISU Gorj nu a primit niciun apel prin care să fie semnalate efecte ale acestui cutremur”, a transmis Florin Chisim, purtător de cuvânt al ISU Gorj, citat de Agerpres.

UPDATE ora 11:40 INFP a revizuit magnitudinea cutremurului de la 4,4 la 4,3 grade. Constantin Ionescu, director general al INFP, a explicat la Digi24 că de la cutremurul de marți, cu magnitudinea de 5,7 grade, s-au înregistrat 480 de replici și a confirmat că replica de azi a fost cea mai puternică.

„Este cea mai mare replică produsă în urma cutremurului de 5,7 grade. Este o activitate destul de intensă, probabil că va mai continua. Nu avem explicații pentru asta. Este o zonă unde sunt multe falii. Avem o activitate într-o zonă seismică ce nu a fost activă de 80 de ani de când a fost ultimul cutremur”, a declarat Ionescu.


Știrea inițială: Cutremurul de vineri dimineață, cu magnitudinae de 4,4, este cea mai puternică replică a seismului de marți, 14 februarie, când în zonă a avut un seism cu magnitudinea de 5,7.

De atunci, au avut loc peste 300 de replici. Potrivit directorului INFP, Cristian Ionescu, replicile seismului din 14 februarie pot continua chiar și două luni.

„Din experiența altor zone din România, cum e cea de la Galați din 2013, au fost replici din septembrie până în decembrie. Este posibil ca și în Gorj să avem aceeași manifestare”, a mai spus Ionescu.

Reprezentanții INFP au mai transmis că, în urma activității seismice din zona Gorj, au fost montate trei staţii seismice şi cinci GPS au fost instalate în localităţile Leleşti, Runcu, Peştisani şi Bâltişoara, în vederea cercetărilor privind procesul de desfăşurare a cutremurelor şi efectele produse de acestea.

Urmărește-ne pe Google News