Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter s-a produs duminică, la ora 14:58, în Marea Neagră, la o adâncime de 10 kilometri, informează Institutul Naţional pentu Fizica Pământului.
Cutremurul din Marea Neagră din anul 1901 a fost cel mai puternic cutremur înregistrat vreodată în Marea Neagră. Seismul cu o magnitudine de 7,2 grade pe scara Richter a generat un tsunami de 4 – 5 metri înălțime, provocând dislocări ale malurilor și consecințe devastatoare în zona de coastă din sudul Mangaliei, multe sate fiind distruse. Epicentrul seismului a fost localizat la est de Capul Caliacra (nord-estul Bulgariei), în apropiere de granița cu România, pe falia Shabla și s-a simțit în Bulgaria și în Dobrogea, Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei.
În plus, predicțiile despre un cutremur apocaliptic care va provoca un tsnuami de proporții până la finalul anului 2017, au provocat panică în 11 state din Asia.
Citește și: Atunci și Acum | Cum s-a transformat politicianul Victor Ponta: De la cel mai tânăr premier la contestatarul cel mai aprig al lui Liviu Dragnea