Seismul cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter a avut loc la ora 5:57, în judeţul Buzău şi s-a produs la o adâncime de 129 de km.
Este al doilea în ultimele 22 de ore, după ce ieri-dimineaţă, o mişcare telurică produsă în aceeaşi zonă seismică a înregistrat 2,8 grade.
INFO
Seismicitatea României este repartizată pe mai multe zone epicentrale: Vrancea, Făgăraş – Campulung, Banat, Crişana, Maramureş şi Dobrogea. La acestea se adaugă zone epicentrale cu importanţă locală în regiunea Jibou şi Tarnavelor în Transilvania, nordul şi vestul Olteniei, nordul Moldovei şi Câmpia Română.
Dintre aceste arii epicentrale, zona seismică Vrancea este cea mai importantă, prin energia cutremurelor produse, extinderea ariei lor de macroseismicitate şi caracterul persistent şi concentrat al epicentrelor.
În celelalte regiuni ale ţării se evidenţiază doua cordoane de seismicitate moderată şi puţin profundă, de-a lungul marginii Carpaţilor Meridionali şi a Depresiunii Panonice, şi de-a lungul Carpaţilor Orientali, prelungindu-se spre SE pe linia Peceneaga – Camena. În aceste zone se produc cutremure crustale (focare cu adâncime între 5 – 30 km), de joasă energie şi intensitate, uneori policinetice (însoţite de numeroase replici), pe falii sau la intersecţia unor fracturi; spre exemplu, faliile ce separă Masivul Făgăraş de Bazinul Transilvaniei şi Bazinul Loviştei (cutremure făgărăşene), fracturile dintre Carpaţii Meridionali şi Depresiunea Panonică, active în zona Timişoara, sistemul de falii din zona Oradea, şi falia Sfântul Gheorghe, care mărgineşte Dobrogea de Nord.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!